Adobe renunta in sfarsit la flash

Adobe Flash HTML 5Flash-ul a murit, traiasca HTML 5, sau cel putin asta incearca sa ne spuna Adobe printr-o schimbare anuntata in cursul acestei seri, compania americana recomandand utilizarea celui de-al doilea standard.

Compania Adobe redenumeste Flash Professional CC in Animate CC si le recomanda clientilor sai sa renunte sa mai dezvolte continut flash in viitor si sa utilizeze in schimb standardul HTML 5 care poate fi redat de catre toate terminalele mobile si calculatoarele de pe planeta.

Flash este unul dintre ce mai urate standarde web create vreodata si asta din cauza faptului ca necesita foarte multe resurse pentru a functiona si are foarte multe probleme de securitate, lucruri pe care cei de la Adobe le-au recunoscut de-a lungul timpului intr-o forma sau alta.

Cel mai mare inamic al Adobe a fost Steve Jobs si desi el a jurat sa distruga acest standard, iata ca dorinta sa s-a indeplinit, chiar daca fosul CEO al companiei Apple nu se mai afla printre noi pentru a se bucura de aceasta realizare primita cu multa bucurie de catre lumea intreaga.

Desi cei de la Adobe recunosc in mod oficial ca flash-ul a murit, asta nu inseamna ca el nu va mai primi suport din partea companiei, insa totul se va rezuma in viitor doar la actualizari de securitate si nu la imbunatatirea performantelor, atentia fiind indreptata spre HTML 5.

Moartea flash-ului are desigur legatura si cu faptul ca iDevice-urile nu-l pot rula din cauza numeroaselor probleme pe care le are, creatorii de continut fiind obligati sa foloseasca HTML 5 pentru a afisa continut pe acest terminale, iar asa in 2016 flash-ul va fi si mai putin utilizat.