Facebook a lansat doua functii noi pentru aplicatia iOS

Facebook colaje foto videoFacebook a actualizat in aceasta seara aplicatia pentru iPhone si iPad, iar desi compania nu mentioneaza oficial acest lucru in lista de schimbari, actualizarea oferita utilizatorilor aduce doua functii noi importante de care noi ne putem bucura.

Prima functie importanta pe care Facebook o ofera este posibilitatea de a combina poze si clipuri video in colaje foto/video precum cel pe care il vedeti in imaginea de mai sus, aplicatia permitand incarcarea simultana de poze si clipuri video direct de pe smartphone, tableta sau laptop.

Pozele vor fi afisate in formatul lor static in aplicatia Facebook, insa clipurile video vor fi derulate automat in anumite cazuri, in timp ce in altele utilizatorii vor trebui sa le selecteze pentru a putea vedea imaginile inregistrate de catre prietenii lor.

Cea de-a doua functie importanta oferita de catre compania Facebook se numeste Live Video, ea fiind testata cu diverse celebritati de pe planeta de cateva luni de zile, acum fiind oferita publicului larg intr-o tentativa de a concura cu Periscope si Meerkat.

Today we’re beginning to test the ability for people to share live video on Facebook, starting with a small percentage of people in the US on iPhones. We’re also introducing a new way to share experiences captured with your phone’s camera by grouping photos and videos that were taken together into a scrolling, moving collage.

Deocamdata formatul Live Video este oferit unui procent dintre utilizatorii americani ai Facebook, sistemul urmand a fi extins in lumea intreaga in urmatoarele luni pe masura ce Facebook se va lamuri ca poate sustine feed-urile video la calitate maxima pentru utilizatori.

Facebook Live Video

In ceea ce priveste colajele foto/video, acestea vor fi oferite utilizatorilor din lumea intreaga pe parcursul urmatoarelor zile impreuna cu un nou meniu de partajare a continutului in cadrul Facebook, deci va trebui sa aveti rabdare pentru a primi toate schimbarile.