Apple Watch a ajutat victima unui accident rutier

Apple Watch viataIn imaginea alaturata puteti vedea masina unui american care in incercarea de a evita o vulpe a avut ghinionul de a-si rasturna masina in sant, iPhone-ul sau sarind pe geam in timp ce masina se invartea in aer.

Barbatul a scapat cu putine zgarieturi din accident, insa aflandu-se pe un drum putin circulat si fara telefon la indemana, era sigur ca va petrece cateva ore bune in intuneric si frig inainte ca vreo masina sa treaca pe acolo si sa il ajute sa ceara ajutorul autoritatilor.

In salvarea sa a venit Apple Watch, ceasul inteligent al celor de la Apple fiind folosit pentru a descoperi iPhone-ul pierdut in iarba deasa din jurul masinii, barbatul folosind functia de descoperire a telefonului, smartwatch-ul trimitandu-i un ping care a generat un semnal sonor si aprinderea ecranului smartphone-ului.

De aici si pana la primul apel pentru a cere ajutor au trecut doar cateva secunde, asa ca barbatul nu a fost nevoit sa indure foarte multe ore in frig in singuratate, lipsa Apple Watch-ului facand imposibila descoperirea terminalului iPhone, poate chiar si in timpul zilei.

Found myself upside down at 1am yesterday on my way home from work thanks to a fox. After I crawled out my car and stupidly tried rolling it over (lol adrenaline) I thought I need to ring someone but couldn’t see my phone anywhere and my watch said it was disconnected. I wondered around the car with the hope that my watch would find my phone…and it did, so I pinged it making it flash so I could see it and I found it by the roots of the bush.

Desigur ca in locul Apple Watch se putea afla orice alt smartwatch existent in aceasta lume, daca ar fi avut functia de descoperire a terminalului la care era conectat, iar aceasta este o noua dovada a faptului ca acest tip de ceasuri inteligente pot fi extrem de utile.