Apple Maps este de 3 ori mai folosit decat Google Maps

Apple Maps mai folosit Google MapsApple Maps este de 3 ori mai folosit decat Google Maps pe terminalele iPhone sau tabletele iPad ale companiei Apple, serviciul inregistrand cate 5 miliarde de cereri de date de la acest tip de dispozitive in fiecare saptamana.

Avand in vedere ca Apple Maps este accesat nativ de catre majoritatea aplicatiilor native ale iOS si ca Apple ofera serviciul inclusiv pentru Find My iPhone, este normal ca in iOS Google Maps sa nu mai aiba parte de acelasi grad de utilizare precum il avea acum 3 ani.

Mai mult decat atat, compania care a analizat gradul de utilizare ale Apple Maps si Google Maps sustine ca foarte multi utilizatori noi ai iPhone sau iPad nu au experimentat problemele initiale ale serviciului si il folosesc acum cand ofera o experienta de utilizare mult mai buna.

Aici vorbim doar despre gradul de utilizare din SUA, una dintre cele mai mari piete in care se comercializeaza terminale iPhone si desi Google Maps este utilizat mai rar in iOS, la nivel general Google Maps are de 2 ori mai multi utilizatori decat Apple Maps.

Apple says its mapping service is now used more than three times as often as its next leading competitor on iPhones and iPads, with more than 5 billion map-related requests each week. Research firm comScore says Apple has a modest lead over Google on iPhones in the U.S., though comScore measures how many people use a service in a given month rather than how often.

Daca aceasta cifra vi se pare totusi mica pentru Apple Maps, nu trebuie uitat faptul ca acest serviciu este oferit exclusiv pe platforma iOS, deci peste 1 miliard de utilizatori ai Android nu au acces la el, altfel diferenta dintre sisteme ar fi fost probabil mai mica.

Apple preia date pentru Apple Maps de la peste 3000 de surse si desi serviciu s-a imbunatatit dramatic in SUA, in tari precum Romania inca exista carente serioase, orasele mari avand acoperire decenta, in timp ce orasele mici nu au aproape deloc, punctele de interes fiind disponibile in numar decent doar in Bucuresti.