Netflix ar putea fi lansat in Romania in ianuarie

Netflix RomaniaNetflix ar putea fi lansat in Romania la inceputul anului viitor, cel mai popular serviciu de streaming multimedia urmand a isi face in sfarsit aparitia in tara noastra, una in care servicii similare nu s-au bucurat de chiar atat de mult interes.

Netflix ar urma sa fie lansat in Romania la inceputul lunii ianuarie, insa vorbim aici de un zvon care nu are o sursa sigura, ci se bazeaza doar pe informatii venite de la diverse persoane care ar fi implicate in procesul de lansare al Netflix in tara noastra.

Zvonul este unul care, din punctul meu de vedere, are sanse foarte mici sa se adevereasca, iar asta deoarece Romania este o tara in care lumea este extrem de reticenta sa plateasca pentru servicii VoD, mai ales in conditiile in care au torrentele la dispozitie.

Desi Voyo, DigiPlay, TelekomTV sau HBOGo au incercat, impreuna cu altele, sa invete romanii sa plateasca pentru continut multimedia, lipsa serialelor si filmelor importante a convins prea putina lume sa cheltuie bani pentru a le sustine in evolutia viitoare.

In aceasta idee, chiar daca Netflix va oferi cele mai noi seriale si filme chiar din momentul difizuarii in diverse retele de televiziune din SUA, sau doar in reteaua proprie, sunt destul de sigur ca romanii nu se vor grabi sa-si faca abonamente, oricat de ieftine ar fi ele.

Romanii nu sunt obisnuiti sa plateasca pentru ceva ce pot obtine gratuit, chiar daca asta ar insemna disparitia acelui lucru lipsit de sustinere financiara, iar Netflix nu prea are ce castiga dintr-o tara fara oameni dispusi sa plateasca pentru servicii VoD.

Atat timp cat in Romania piratarea va fi posibila fara restrictii la nivel national, nimeni nu va castiga suficient de bine din servicii VoD si personal sunt destul de circumspect in legatura cu posibilitatea lansarii Netflix in Romania in urmatorii ani, desi exista sanse sa ma insel amarnic.

Voi ce parere aveti ?

32 COMENTARII

  1. Eu sunt unul din cei care plătesc chiar si acum Netflix, așa ca se mai găsesc plătitori si in Romania.
    Însă nu as fi foarte entuziasmat, chiar dacă zvonul se adeverește. In multe regiuni NON-US in care Netflix s-a lansat conținutul este mai sărac decât cel din State – vezi Canada, UK, Australia.
    Așa ca e posibil ca mulți sa rămână in continuare cu VPN in State.

  2. asa este, ce vroiam sa scot in evidenta este faptul ca inainte nu era asa, nu exista /ro/ . Am folosit netflix via smartyDNS aproape 1 an, si cand imi expira subscriptionul, si porneam netflix, nu ma redirectiona catre /ro/

  3. exact, si eu compar HBo go cu HBO now din US si nici nu se compara ca continut
    Banuiesc ca la fel va fi si netlix, mai bine ramai pe US

  4. Folosesti VPN sau SmartDNS (fake geolocation) de US si acces la US content. Important este sa-ti faci account de RO, pentru plata abonamentului.

  5. exact dar multi nu dau bani si pe vpn si pe ab
    eu recomand tot vpn cu netflix din US, continutul face diferenta
    oricum netflix mom mi se pare cel mai ok

  6. VPN iti routeaza tot traficul prin VPN de US, ceea ce iti afecteaza semnificativ viteza de streaming (viteza de redare a continutului pe device). Eu recomand o solutie de smartDNS, care iti fake-uie geolocationul, si nu-ti routeaza traficul printr-un VPN (te conectezi direct la serverul de streaming pe care tocmail l-ai mintit ca esti din US).

    O descriere mai ampla la cum functioneaza smartDNS:

    https://www.youtube.com/watch?v=8badI4Vuuq8

  7. Cum poti sa compari voio digiplay cu netflix? Exista foarte multe persoane interesate. Iar in ceea ce priveste hbogo nu poti cumpara un subscription

  8. stai un pic? exista digiplay?=)) saracii rds…cel mai bun operator pe fibra optica, cel mai praf pe mobil,tv, voce fix. Cum tu ca si operator in secolul XXI sa nu ai mesaje incluse in oferta de abonamente nelimitat???

  9. si iti merge fluid totul? pe vpn se simte ca si cum ar fi prin airplay
    merge precum redarea continutului din serverul plex?

  10. eu folosesc deja netflix de un an. cont pe uk cu card romanesc, smartdns pt schimbare de locatie pe US unde libraria de filme e mai buna.

  11. da dar platesti in RON daca se lanseaza in ro, contul e universal peste toate regiunile, apoi da, cu smartdns schimbi regiunea, e mai ok ca vpn ca nu ai limita de banda

  12. Buna seara!
    Nu stiu daca in ianuarie dar in viitorul apropiat sigur. Cei ce lucreaza in distributia de continut stiu acest lucru si la conferintele de profil se mentioneaza de fiecare data ca netflixul isi dezvolta reteaua in europa.
    Actorii locali asteapta cu mare interes pentru ca vin si cu productie de continut local .

  13. Ce netflix, Simpleplayer este cel mai tare. Gratis o luna si 5 euro abonamentul. Just google. Filme, seriale si merge si prin google chromecast, pui direct la tv. Si subtitrate in romana. Se incarca instant.

  14. Am platit de vreo 4 luni. Best 5 euro spent 🙂 m-am uitat la Spartacus toate sezoanele intr-o sapt pe telefon si tv. Au 215 seriale deocamdata si peste 2000 filme. Dar partea buna e ca in fiecare sapt apare 10-15-20 filme noi. Deci cineva are grija bine acolo de el.
    La capitoulul siguranta, mi-ar placea sa aflu mai multe despre ei, cum ii cheama, de cand au inceput proiectul. La inceput am fost neincrezator insa mi-am dat seama ca sunt profesionisti la cat de PERFECT le merge aplicatia.
    Incearca free aplicatia si o sa ramai surprins. Eu nu m-as fi vazut ever sa platesc pt un film / serial dar in cazul de fata se merita 🙂
    Daca cineva stie mai multe despre ei, sa lase un comment aici.

  15. Văzând comentariul tău, de curiozitate l-am descărcat, aplicația este foarte stabilă chiar și pe iOS 9.2 însă nu știu cât de încredere sunt băieții din spatele acestui “proiect” având în vedere că ți se cere să dai trust la un certificat de al lor și pe urmă să trimiți și un e-mail cu ceva serie, sincer nu știu ce reprezintă codul acela, probabil ceva identificator pe baza căreia ți se creează contul? (cineva să mă lămurească ce date sunt trimise dezvoltatorilor cărora acceptăm un certificat pe dispozitivul nostru) — în rest aplicația e 5*, calidade HD la tot, este super rapidă și merge si cu chromecast. Mulțumesc că ai zis de aplicație. Totodată aștept și alte comentarii să văd părerea altora, până atunci mă uit la niște filme 🙂

  16. Interesant, având în vedere beneficiile pe care le are box-ul prezentat de tine, eu zic că își merită banii, totuși simpleplayer o poți folosi de pe iphone și să faci stream oriunde la un chromecast sau prin apple tv, deci ai mobilitate să zic așa, în schimb boxul ori îl porți după tine, ori îl folosești doar acasă, deci… 50-50 😀

  17. Știi ca Voyo se regăsește instalata pe majoritatea tv smart LG și Samsung? Astea două branduri vând cele mai multe tv smart din România, restul sunt nesemnificativi !
    Chiar dacă cauti să instalezi pe tv smart un Netflix sau Digiplay…astea sunt de negasit.
    Soluția elegantă este un Chromecast (35$ în SUA plus 15$ transport până în Ro) sau tv box Android(35-85$).
    Însă analiza articolului e. corecta, de ce să plătești pt ceva ce îl poți lua gratuit de pe torent?