GoPro ar putea fi cumparata de Apple

GoPro logoGoPro este unul dintre ce mai mari producatori de camere de actiune de pe planeta, iar zilele trecute un analist american a adus din nou in discutie posibilitatea ca Apple sa achizitioneze aceasta companie.

Pretul actiunilor GoPro a crescut cu 16% in urma publicarii acestui zvon, el fiind al doilea in ultimele trei luni, semn ca ar putea exista discutii intre conducerea Apple si cea a GoPro pentru o eventuala achizitie si integrare a companiei intr-una dintre diviziile Apple.

Analistii americani considera ca GoPro s-ar potrivi perfect in portofoliul de produse al companiei Apple si cu incasari de peste 400 de milioane de dolari in T3 2015, compania este suficient de sanatoasa din punct de vedere financiar pentru a fi luata in calcul.

Produsele GoPro sunt foloste de milioane de persoane care practica diverse sporturi, ori au obiceiul de a se aventura in locuri periculoase de pe planeta, camerele fiind utilizate inclusiv in cursele de masini zboruri, sau orice alt tip de actiune care genereaza adrenalina.

Shares of GoPro rocketed 16% on Thursday after the second analyst in three months floated GoPro as a potential acquisition target for Apple. Buying GoPro whose stock has fallen 45% over the last few months amid record-high levels of short interest, would “make sense” for Apple said FBR & Co. analyst Dan Ives in a note to clients Thursday, particularly as it works to build its software ecosystem amid saturation in global smartphone sales.

Apple are suficient de multi bani pentru a cumpara orice fel de companii de pe planeta si are nevoie de o diversificare a propriului portofoliu pentru a-si mentine incasarile la un nivel ridicat, GoPro putand aduce deasemenea un set nou de clienti pentru iDevice-uri.

Daca Apple va cumpara sau nu GoPro vom afla abia in cursul anului 2016 deoarece exista sanse minime ca o achizitie sa fie anuntata inaintea sfarsitului acestui an.