Prima Pagina Apple GoPro ar putea fi cumparata de Apple

GoPro ar putea fi cumparata de Apple

GoPro logoGoPro este unul dintre ce mai mari producatori de camere de actiune de pe planeta, iar zilele trecute un analist american a adus din nou in discutie posibilitatea ca Apple sa achizitioneze aceasta companie.

Pretul actiunilor GoPro a crescut cu 16% in urma publicarii acestui zvon, el fiind al doilea in ultimele trei luni, semn ca ar putea exista discutii intre conducerea Apple si cea a GoPro pentru o eventuala achizitie si integrare a companiei intr-una dintre diviziile Apple.

Analistii americani considera ca GoPro s-ar potrivi perfect in portofoliul de produse al companiei Apple si cu incasari de peste 400 de milioane de dolari in T3 2015, compania este suficient de sanatoasa din punct de vedere financiar pentru a fi luata in calcul.

Produsele GoPro sunt foloste de milioane de persoane care practica diverse sporturi, ori au obiceiul de a se aventura in locuri periculoase de pe planeta, camerele fiind utilizate inclusiv in cursele de masini zboruri, sau orice alt tip de actiune care genereaza adrenalina.

Shares of GoPro rocketed 16% on Thursday after the second analyst in three months floated GoPro as a potential acquisition target for Apple. Buying GoPro whose stock has fallen 45% over the last few months amid record-high levels of short interest, would “make sense” for Apple said FBR & Co. analyst Dan Ives in a note to clients Thursday, particularly as it works to build its software ecosystem amid saturation in global smartphone sales.

Apple are suficient de multi bani pentru a cumpara orice fel de companii de pe planeta si are nevoie de o diversificare a propriului portofoliu pentru a-si mentine incasarile la un nivel ridicat, GoPro putand aduce deasemenea un set nou de clienti pentru iDevice-uri.

Daca Apple va cumpara sau nu GoPro vom afla abia in cursul anului 2016 deoarece exista sanse minime ca o achizitie sa fie anuntata inaintea sfarsitului acestui an.

 • Alex :D

  Interesant, sunt tare curios cum ar continua sa meargă GoPro dupăn ce va fii achiziționat de Apple.

 • qwerty99

  Apple va cumpara tot pana la urma ca au ffffffffffffff multi bani pe care ii iau de pe terminalele comercializate la un pret supra evaluat, putin spus, si va da faliment candva ca nimic nu este infinit si vom ajunge sa nu mai putem cumpara nimic electronic ca apple care le-a achizitionat pe toate a dat faliment. O sa traim ca in secolul 10 î.Chr. Asta e parerea mea

 • Alex :D

  Si cum ai ajuns la concluzia? într-adevăr nimic nu tine veșnic pe pământ, sigur si Apple in 10-20 ani, va trece printr-o criza financiara, Asa cum a trecut si Nokia si cum trece Samsung acum.

  Doar ca Apple e într-o situație complet diferita fata de Nokia, o situație in care nici Samsung nu se va afla, cel putin asa cred. Nu te grăbi sa crezi ca in 3-4 ani, brusc Apple o sa scadă in popularitate si o sa intre in faliment, ca nu se va întâmpla curând, o sa aibă si ei o perioada ca Samsung in care vânzările o sa scadă, dar nu vorbim de faliment.

  Dar poate ca nici nu o sa treacă, nu știi niciodată, poate in viitor inovațiile o sa fie altele. Nu Tim Cook a vorbit presei americane in urma cu 5-6 luni, si spunea ca pana in 2030 Apple va produce, mașini, trenuri, vapoare si avioane, acum nu stiu ce sa zic, nu sunt angajat in cadrul Apple ca sa si lucrez la proiectele de genul si nu sunt nici Dumnezeu sa stiu dacă Apple va produce avioane, vapoare, trenuri si mașini pana in 2030 sau dacă Apple va mai fi pana in 2030.

  Mai bine ar încerca sa își producă singuri ecranele, procesoarele si alte componente, si dacă după se cred capabili se producă trenuri, vapoare, avioane si mașini, spor la treaba.

 • Sym

  OMG! Sper sa nu se intample asta. Nu ma deranjeaza cand Apple cumpara o marca de fitze, gen Beats. Fraierii n-au decat sa arunce banii pe prostii. Dar sa cumpere o marca serioasa si sa o transforme intr-o varza de fitze, asta ma deranjeaza teribil. Parca si vad toate pitzi si toti coca cu iGoPro pe ei… bleah.
  As prefera GoPro sa ramana asa cum e.

 • megasystem

  Deci : 1 #Alex – masinile sunt de mult in plan,chiar se dezvolta o masina sub brandul apple …iar cu piesele cat de curand o sa dezvolte propriile piese (acum cateva zile se spunea ca deja au in plan sa isi produca cipsetul video ) si ce crezi apple plateste pt toate piesele cumparate (dimpotriva cei care ii vand piesele se injosesc sa vanda componente la un brand rival )
  2: #sym- ce ai patit ai devenit robotel? …daca apple este pt pitzi si coca tu ce cauti sa te bagi in seama ? Te crezi un big man? Nu prea cred inca folosesti android … Ce sa fie ? Huawei sau Allview ? :)) …dupa cum observ multa lume prefera ram mult ..procesor mare etc ..dar nu conteaza cati nervi iti face un android … Sincer intre android si windows phone prefer windows phone este mult mai fiabil si nu se blockeaza la fiecare jumatate de ora … Spor la treaba apple o firma care au in productie doar 3 modele de telefoane dar bune nu 100 de modele si ….. Respect celor care respecta calitate nu cantitate