Apple vinde iPhone 5S la jumatate de pret

iPhone 5S jumatate de pretiPhone 5S este vandut la jumatate de pret de catre compania Apple in momentul de fata in India, cei din Cupertino luand o decizie atat de radicala in ideea de a cuceri rapid una dintre cele mai mari piete de pe planeta.

Conform unei publicatii locale, Apple vinde iPhone 5S in India la pretul de 370 de dolari, cu aproape 300 de dolari mai ieftin decat pretul de 665 de dolari perceput in SUA in luna septembrie, reducerea fiind una neobisnuit de mare pentru compania Apple.

India este cea de-a treia piata ca marime in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, fiind devansata doar de China si SUA, iar Apple deocamdata nu se afla nici macar in top 5 vanzatori de smartphone-uri din India, in ciuda popularitatii terminalelor sale.

Daca in China exista suficient de multi chinezi capabili sa cumpere iPhone-uri la preturi mari, in India situatia este complet diferita, asa ca Apple a fost nevoita sa ia masuri drastice pentru a-si creste vanzarile, o reducere de 300 de dolari a pretului iPhone 5S urmand a avea cu siguranta un impact extrem de pozitiv al vanzarilor.

To drive volume in India, Apple will need to keep focus on older iPhone generations, explaining that older generations will cater to the country’s large midrange smartphone market. Kaur added that there’s a “limited” amount of penetration the company can achieve by exclusively selling in the premium price segment.

Avand in vedere ca produsele importate in India au taxe de vanzare mult mai mari decat cele produse local si avand in vedere ca Apple nu isi poate amenaja magazine precum in Occident, cei din Cupertino sunt nevoiti sa devina inventivi pentru a creste vanzarile.

Va fi interesant de vazut ce impact va avea aceasta reducere de pret in perioada sarbatorilor de iarna si cu cat vor creste vanzarile de iPhone-uri in India, mai ales ca reducerea de pret este una nemaiintalnita pentru compania Apple.