CEO-ul Tesla il critica pe Steve Jobs

Elon MuskElon Musk este celebrul CEO al companiei Tesla, una dintre competitoarele Apple in momentul de fata, iar intr-un interviu recent el l-a criticat pe fostul co-fondator al celor din Cupertino.

Conform lui Elon Musk, singura sa intalnire cu Steve Jobs nu i-a lasat o impresie foarte buna despre fostul CEO Apple, acesta afirmand ca Jobs era un om lipsit de respect fata de cei din jur, parerea fiind impartasita de catre foarte multa lume care l-a intalnit de-a lungul vremii.

Elon Musk s-a intalnit cu Steve Jobs la o petrecere organizata cel mai probabil in San Francisco, fostul CEO-ul Google Larry Page facandu-le cunostinta, iar atunci fostul CEO Apple nu il cunostea pe actualul CEO al Tesla, insa asta nu l-a oprit sa se comporte nerespectuos.

La baza animozitatii a stat un interviu pe care Elon Musk l-a dat unui ziar german si care fusese publicat cu doar cateva zile inainte, CEO-ul Tesla vorbind atunci despre intentiile companiei Apple de a dezvolta o masina, Steve Jobs fiind aparent nemultumit de ele.

I don’t know—I mean, the one time I met Steve Jobs, he was kind of a jerk. And everyone I know who met him… I mean, I can’t say beyond my personal experience. That is the only experience that I had.

Musk sustine ca toata parerea sa in legatura cu Steve Jobs are la baza aceasta impresie formata atunci, deoarece o a doua intalnire intre cei doi nu a mai avut loc, insa se pare ca Jobs a fost defensiv in legatura cu o posibila dezvaluire a unor planuri secrete ale Apple.

Dupa decesul lui Steve Jobs, Apple a initiat procesul de dezvoltare unei masini si investeste miliarde de dolari pentru a aduce acest produs pe piata, asa ca nemultumirea lui Steve Jobs era pe deplin justificata in acel moment.

 

8 COMENTARII

  1. ASA SUNT OAMENII NEMULTUMITI CAND VOR SA FACA DIN C… BICI SA SI POCNEASCA IN 2-3 ANI CE ALTII AU OBTINUT INTR UN SECOL DE STUDII SI DE PROBE ! SUNT SATUL DE OAMENI DEASTIA !! DESIGUR CA TREBUIE INVESTITI MULTI BANI CAND NU AI EXPERIENTA SI O BAZA … DAR CAND MAI PUI CA MASINILE ELECTRICE SUNT INCA LA “INCEPUT” ….AUTONOMIA FIND PRINCIPALA PROBLEMA ! VEDEM CASE DE MASINI CU EXPERIENTA CARE SE ADAPTEAZA DAR ASTA PT CA AU O BAZA SI OAMENI ETC…

  2. Are dreptate Claudiu, desi maniera in care si-a expus parerea lasa mult de dorit:)). Si chiar nu inteleg…. Eu cred ca ai cam exagerat cu miliardele de dolari investite in masina apple. Nu reusesc sa inteleg de ce asa mare investitie, si ce anume intelege apple prin masina autonoma electrica… Poate ma lamureste cineva; zao?

  3. Masina care se conduce singura , cu propulsie electrica ? De acord ca miliarde de dolari investite , pare cam mult .

    De acord si ca Jobs a fost “kind of jerk” – de vizionat : Steve Jobs The Man in the Machine

  4. De acord , toată lumea recunoaște la unison ca d.p.d.v profesional individul a fost un geniu teribil !
    Sunt foarte multe informații pe internet cu privire la viata lui S.J. Trebuie doar să va faceți timp să citiți ce scriau fostii lui angajați despre el. Nu se pot scrie lucrurile astea succint intr-un coment scurt , iar filmele despre S.J. au multe dulcegării și adaptări după ureche.

  5. Florin nu strig la nimeni !Nu stiu de ce te simti tu vizat ! E doar un punct de vedere apropo de continutul articolului si de caracterul unor oameni pe care unii ii idolatrizeaza aiurea !! Stii cum se NUMESTE !?? LIBERTATE DE EXPRESIE ! Dar tu poate nu sti ce e aia ! Ca am lipsit la ora de romana nu zic nu dar…un i in plus sau in minus… cred ca voi sunteti destul de isteti sa intelegeti ! Pace

  6. Numai ca profesiunea lui a fost de a obtine si exploata idei ale altora . Nu avem nici o dovada ca vreunul din marile produse Apple ii apartine lui ca idee . Mai degraba , el a fost omul care spunea : asta mege-asta nu merge . Si nu a a vut intotdeauna dreptate .