CEO-ul Tesla il critica pe Steve Jobs

8

Elon MuskElon Musk este celebrul CEO al companiei Tesla, una dintre competitoarele Apple in momentul de fata, iar intr-un interviu recent el l-a criticat pe fostul co-fondator al celor din Cupertino.

Conform lui Elon Musk, singura sa intalnire cu Steve Jobs nu i-a lasat o impresie foarte buna despre fostul CEO Apple, acesta afirmand ca Jobs era un om lipsit de respect fata de cei din jur, parerea fiind impartasita de catre foarte multa lume care l-a intalnit de-a lungul vremii.

Elon Musk s-a intalnit cu Steve Jobs la o petrecere organizata cel mai probabil in San Francisco, fostul CEO-ul Google Larry Page facandu-le cunostinta, iar atunci fostul CEO Apple nu il cunostea pe actualul CEO al Tesla, insa asta nu l-a oprit sa se comporte nerespectuos.

La baza animozitatii a stat un interviu pe care Elon Musk l-a dat unui ziar german si care fusese publicat cu doar cateva zile inainte, CEO-ul Tesla vorbind atunci despre intentiile companiei Apple de a dezvolta o masina, Steve Jobs fiind aparent nemultumit de ele.

I don’t know—I mean, the one time I met Steve Jobs, he was kind of a jerk. And everyone I know who met him… I mean, I can’t say beyond my personal experience. That is the only experience that I had.

Musk sustine ca toata parerea sa in legatura cu Steve Jobs are la baza aceasta impresie formata atunci, deoarece o a doua intalnire intre cei doi nu a mai avut loc, insa se pare ca Jobs a fost defensiv in legatura cu o posibila dezvaluire a unor planuri secrete ale Apple.

Dupa decesul lui Steve Jobs, Apple a initiat procesul de dezvoltare unei masini si investeste miliarde de dolari pentru a aduce acest produs pe piata, asa ca nemultumirea lui Steve Jobs era pe deplin justificata in acel moment.