Adevaratele motive pentru care dezvoltatorii aleg iOS in detrimentul Android

ios androidDe ani de zile este arhicunoscut faptul ca dezvoltatorii de aplicatii prefera sa ofere prioritate platformei iOS in detrimentul celei Android cand vine vorba despre producerea de aplicatii pentru terminale mobile si diverse motive au fost oferite.

De la software-ul mai bine gandit de Apple pentru dezvoltarea aplicatiilor, pana la suportul mai bun sau fragmentarea mai mica, iOS-ul a avut intotdeauna castig de cauza in fata Android si asta pe buna dreptate deoarece Apple a stiut cum sa ofere ceea ce este mai potrivit pentru dezvoltatori.

Pentru a afla daca s-a schimbat ceva in tendintele dezvoltatorilor de-a lungul anilor, un website a creat un formular anonim si a rugat 5 companii importante dezvoltatoare de aplicatii sa explice de ce ofera prioritate iOS-ului in fata Android-ului cand vine vorba despre dezvoltarea de aplicatii.

Separat de motivele mentionate anterior, dezvoltatorii ale iOS deoarece posesorii de iPhone sau iPad sunt mai bogati, in special cei tineri, in cazul acestora alegerea unui Android fiind obligatorie din cauza pretului foarte mic, scopul lor fiind sa isi achizitioneze un iPhone in viitor.

For my target demographic and audience, the people who have iPhones are far more desirable than their peers with Android phones. When talking with teens and 20 year olds, having a big, gold iPhone 6 Plus is like carrying a Prada bag or driving a BMW. It signifies a social status, a place at the top of their social circle. You buy an iPhone because you want the best. Young people I talk to with Android phones have them because it was cheap, or free, and their goal is to buy an iPhone a year or two from now when they have the money. They settled with an Android phone and now they’re settling with clunky implementations of the apps their friends had before them on their iPhones. I’m building for iOS because I want to target users with taste and buying power.

Alti dezvoltatori ale iOS pentru ca nu vor sa invete alt limbaj de programare pentru a crea pentru platforma Android, deoarece iOS si OS X sunt platformele folosite zilnic, deoarece iOS-ul ofera posibilitati mai bune de a crea o interfata mult mai atragatoare, etc.

In final conteaza si banii, iar aplicatiile pentru iOS genereaza incasari mult mai mari decat cele pentru Android, fie ca este vorba despre simplele reclame afisate in ele, pretul de achizitie sau in-app purchase-uri, iOS-ul are castig de cauza tot timpul.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele cele mai puternice pentru care iOS are castig de cauza in fata Android cand vine vorba despre dezvoltarea de aplicatii, ele exista de ani de zile si Google nu a reusit sa faca ceva pentru a schimba mentalitatea dezvoltatorilor.