Care au fost cele mai folosite aplicatii in 2015 ?

cele mai bune aplicatii 20152015 se apropie de final si daca ati fost curiosi sa aflati care au fost cele mai bune aplicatii ale acestui an, ei bine cei de la Nielsen au publicat un stiu care se aplica in mare doar pentru SUA, insa care poate fi folosit la fel de bine pentru o reprezentare globala.

Conform celor de la Nielsen, Facebook a fost cea mai folosita aplicatie in cursul anului 2015, cu peste 127 de milioane de utilizatori numai in SUA, deci teoretic in jur de 40% din populatia tarii are cel putin un cont in celebra retea de socializare si a folosit aplicatia.

Pe pozitia a doua in top regasim aplicatia YouTube cu peste 97 de milioane de utilizatori numai in SUA, Facebook Messenger ocupand pozitia a treia cu peste 96 de milioane de utilizatori, dar si cea mai mare rata de crestere in 2015 dintre toate aplicatiile din top.

Pe pozitia a patra avem aplicatia Google Search cu 95 de milioane de utilizatori, locul 5 fiind atribuit Google Play cu peste 89 de milioane de utilizatori, locul 6 fiind adjudecat de catre Google Maps cu peste 87 de milioane de utilizatori, Gmail fiind ultima aplicatie Google din top.

cele mai folosite aplicatii 2015

In ceea ce priveste compania Apple, ea are doar doua aplicatii in top, Apple Music si Apple Maps, prima inregistrand 54.5 milioane de utilizatori, in timp ce a doua a inregistrat 46.4 milioane de utilizatori, serviciul de streaming audio al celor din Cupertino fiind mai popular decat Twitter, de exemplu.

Partea interesanta este ca Apple Music este aproape la fel de popular precum Instagram in SUA, insa in ciuda numarului mare de persoane care au incercat serviciul, doar 6.5 milioane de persoane platesc efectiv un abonament lunar pentru el in momentul de fata.

Voi ce parere aveti despre acest top si cat de bine credeti ca se aplica el la nivelul intregii lumi ?

14 COMENTARII

  1. Adica sa apara aplicatia App Store in top? Aplicatiile native nu apar in App Store, nu ai de unde sa le descarci.
    Daca Google isi promoveaza aplicatia Play Store in magazinul Play Store, atunci e pentru cei naivi.

  2. Zaone, nu exista aplicatia Play Store in Play Store. Play Store are acelasi regim ca si App Store, sunt native amandoua. Deci naivii nu trebuie cautati acolo…
    Intrebarea lui Ediii este corecta. Este un subiect care merita documentare pentru ca ceva este in neregula cu cifrele…

  3. Tu faci o confuzie intre niste termeni.
    App Store = magazin de aplicatii.
    App Store = aplicatie nativa care ofera acces la acel magazin.
    Nu are cum sa apara aplicatia App Store in magazinul App Store.
    Daca vorbesti despre altceva, te rog fii mai clar, altfel habar nu am despre ce vorbesti tu acolo.

  4. Sunt uimit de faptul că nu reușiți să vă înțelegeți!
    @Zaone, ce caută APLICAȚIA Google Play în top? APLICAȚIA Google Play este nativă, ca și AppStore.
    Și dacă apare APLICAȚIA Google Play, care este nativă, dar și APLICAȚIA Apple Maps, care e tot NATIVĂ, de ce nu apare și AppStore în top?! De ce nu apar toate aplicațiile native?
    Topul ăsta e o mizerie! Topul ăsta îmi spune că (de exemplu) Google Play este o aplicație mai utilizată decât aplicația Messages sau Camera.
    Întrebarea lui @ediii era pertinentă. De ce apar aplicații native în top? Și dacă tot apar, de ce nu sunt toate?

  5. Zaone, ce caută APLICAȚIA Google Play în top? APLICAȚIA Google Play este nativă, ca și AppStore.
    Și dacă apare APLICAȚIA Google Play, care este nativă, dar și APLICAȚIA Apple Maps, care e tot NATIVĂ, de ce nu apare și AppStore în top?! De ce nu apar toate aplicațiile native?
    Topul ăsta e o mizerie! Topul ăsta îmi spune că (de exemplu) Google Play este o aplicație mai utilizată decât aplicația Messages sau Camera.
    Întrebarea lui @ediii era pertinentă. De ce apar aplicații native în top? Și dacă tot apar, de ce nu sunt toate?

  6. In App Store nu apar aplicatiile native, de ce ar aparea ? Magazinele de aplicatii NU VAND aplicatii native, cel putin nu in iOS.
    Aplicatiile native sunt acele aplicatii preinstalate care NU pot fi sterse de catre utilizator.
    Este drept ca preinstalate vin si alte aplicatii ale Apple, dar alea pot fi sterse, deci nu sunt native si apar in App Store.
    Cum ar fi ca in locul aplicatiilor dezvoltatorilor sa apara intr-adevar Messages, Camera, Clock, Calendar, bla bla? Pai n-ai mai vedea aplicatii terte in top.

  7. Doamne! Ești incredibil! De ce nu vrei să înțelegi întrebarea de bază?!
    De ce apar aplicațiile Google Play sau Apple Maps în top?!?! Sunt APLICAȚII NATIVE, ce nu pot fi șterse și nu pot fi instalate din magazin. Ălea de ce apar în top?

  8. Topul asta din articol e facut de o companie care monitorizeaza activitatea aplicatiilor.
    Apar aplicatii native in top pentru ca au reusit sa le monitorizeze cumva.
    Apple Maps apare in top pentru ca probabil au reusit sa-i filtreze traficul, iar App Store nu apare pentru ca probabil nu au reusit sa o monitorizeze in vreun fel, ori poate ca are mai putini utilizatori decat Apple Maps.