Prima Pagina Apple 800 de ingineri dezvolta camerele iPhone si iPad

800 de ingineri dezvolta camerele iPhone si iPad

ingineri dezvoltare camera iPhone si iPadCa parte a interviului CBS pentru prezentarea secretelor Apple, moderatorul Charlie Rose a avut ocazia de a discuta cu Graham Townsend, directorul diviziei care dezvolta camerele terminalelor iPhone si iPad in cadrul companiei Apple.

Conform lui Townsend, nu mai putin de 800 de ingineri lucreaza zilnic pentru dezvoltarea viitoarelor camere care sunt folosite in iPhone, iPad si iPod Touch-uri, ei testand in detaliu fiecare camera in fiecare posibila situatie de iluminare pentru a inregistra cele mai bune poze posibile.

Camerele terminalelor iPhone sunt compuse din nu mai putin de 200 de parti individuale, iar compania Apple a creat un laborator special in care simuleaza diverse conditii de utilizare ale terminalelor pentru a verifica in aproape orice situatie care vor fi performantele camerelor.

There’s over 200 separate individual parts. We can simulate all those here. Apple now says there are 800 people solely dedicated to working on the iPhone’s camera. That team of “engineers and other specialists” is led by Graham Townsend.

Compania Apple pune extrem de mare accent pe capacitatea camerelor iDevice-urilor de  ainregistra poze grozave si din moment ce terminalele iPhone au cele mai populare camere, este lesne de inteles de ce exista o echipa atat de mare care dezvolta aceasta componenta in campusul Apple.

Daca ne gandim ca Apple are 1200 de oameni care dezvolta viitoarea sa masina si 800 de oameni care dezvolta camerele iDevice-urilor, va puteti face o idee in legatura cu importanta acestei componente, avand in vedere ca dezvoltarea unei masini este un proces mult mai complex.

 • amfetamin

  Cea mai folosită camera nu înseamnă si cea mai buna,atâta timp cât camera de la concurenta(in speța seria Galaxy S6) e peste ceea ce oferă Apple,poate sa lucreze si 8000 de ingineri la ea,că degeaba. Oare la camerele de pe Galaxy câți ingineri lucrează? Nu sunt fan Samsung,nici pe departe,dar trebuie sa recunosc meritul lor,cel puțin pe partea de camera.

 • gheorghe

  Inginerii Apple sunt mai inceti de cap – sa nu zic retardati ca un coleg de-al nostru .

 • Viorel Predatorul

  Ai dreptate: un numar impresionant de specialist care dezvolta un produs, ar trebui sa duca la realizarea unui produs de cea mai buna calitate. Atata timp cat camera idevice-urilor nu este cea mai buna, inseamna ca acei 800 ingineri nu sunt cei mai eficienti.
  Desigur ca nu se pot face minuni, si nimeni nu cere imposibilul (sa faci o camere de 10 Megapixeli sau care sa face poze pe intuneric total), dar camera iPhone-ului ar trebui votata de catre specialisti ca fiind cea mai buna din industrie. Din pacate, nu este asa.

 • ScH

  Atâta timp cat Apple ne da cu lingurița din fiecare câte puțin , cei 800 de ingineri care dezvolta camerele pt iPhone si iPad nu sunt neaparat plătiți sa facă cea mai buna camera pt terminalele lor , ei pot fi plătiți sa facă cel mai bun profit din camerele lor.
  E posibil ca si camera sa se strice atunci cand terminalul iese din garanție.

 • Viorel Predatorul

  Ceea ce scrii tu este un nonsens pentru filozofia Apple (sau ma rog… filozofia lui Steve Jobs) care punea accent pe “experienta clientului”, ceea ce inseamna ca produsul trebuie sa fie de calitate excelenta, pentru a satisface experienta clientului.
  Astazi, Apple este interesata doar de profitul propriu, spre satisfactia unora ca tine.

 • ScH

  Sa înțeleg ca tu nu ai produse Apple sau ce ??
  Cred ca nu sunt singurul la care după un an de zile bateria de la 20% se descarca instantaneu sau cablurile USB exact după un an de zile se strica !! Despre ce vorbim , sa fie decat o pura întâmplare ??

 • ScH

  Domnu predatorul cred ca ce scri tu nu are nonsens pt ca eu nu am scris nici pe departe ca as fi satisfăcut.
  Probabil tu esti prostit de Apple forever.