Asa ar fi aratat iPad Pro cu OS X (Video)

iPad Pro ferestre OS XiPad Pro ar putea rula OS X fara probleme, cel putin in ceea ce priveste modul in care am putea utiliza interfata, un utilizator demonstrand modul in care diverse ferestre ar putea fi afisate pe ecranul tabletei impreuna cu o interfata a unei alte aplicatii lipite de un colt al ecranului.

Desigur ca tot ceea ce vedeti in clipul video de mai jos este o manipulare a iOS 9, el folosind sistemul Split View pentru a afisa aplicatia Twitter in partea dreapta si multiple alte aplicatii intr-un al doilea ecran ce este vizibil in partea stanga a imaginii.

Mai exact, dezvoltatorul aratat cum pot fi folosite ferestre pentru a deschide aplicatii precum Harti, Notite sau Calendar in acelasi ecran al tabletei iPad Pro, acele ferestre putand fi mutate sau redimensionate precum cele existente intr-un Mac sau PC.

Desi compania Apple nu ofera si nu va oferi vreodata posibilitatea de a transforma aplicatiile in ferestre si de a le manipula intr-un asemenea mod pe ecranul iPad Pro, clipul video demonstreaza faptul ca un sistem de operare precum OS X ar fi fost mult mai util decat iOS 9.

Acestea fiind spuse, dupa lansarea solutiei de iOS 9.2 jailbreak exista o posibilitate ca un tweak sa fie lansat pentru a ne permite sa manipulam aplicatiile intr-un mod similar cu cel din clipul video de mai jos, insa ramane de vazut daca dezvoltatorii vor avea imaginatia necesara pentru a face acest lucru.