Prima Pagina OS X Red Star OS – sistemul de operare din Coreea de Nord

Red Star OS – sistemul de operare din Coreea de Nord

Red Star OSRed Star OS este denumirea sistemului de operare oficial pe care Coreea de Nord il are instalat in calculatoarele pe care proprii cetateni le folosesc in instittuiile publice din intreaga tara.

Dupa cum veti vedea deja din imaginile de mai jos, Red Star OS este o copie aproape fidela a vechilor versiuni ale OS X, interfata sistemului de operare nefiind modificata chiar atat de mult de catre cei din Coreea de Nord, desi functionalitatea este cu mult diferita.

Mai exact, cei din Coreea de Nord au implementat diverse sisteme de monitorizare a modului in care sunt utilizate calculatoarele care ruleaza Red Star OS, cetatenii din tara neavand practic vreun fel de intimitate atunci cand folosesc aceste calculataore cu sau fara internet.

Desi pana acum au aparut pe internet diverse imagini si clipuri video cu Red Star OS, aceasta este prima oara cand vedem intregul proces de instalare a sistemului de operare si o parte din ceea ce ofera el dupa instalarea in calculatoare, diverse versiuni ale sale fiind deasemenea disponibile pentru descarcare de pe internet.

 • gheorghe

  Nu te-ai obosit nici macar sa spui ca este un Linux , si nu o copie a OSX , chiar daca elementele de interfata sunt copiate in buna masura .

 • Chatagra

  @zaone in principiu acest OS nu este nimic mai mult decat un Linux cu un skin de interfata de OS X .. No big deal

 • asucme

  Uita-te la video, referitor la kcal 🙂

 • Dan

  Dacă urmărești clipul, ai să vezi că greșești. Nu e un distro Linux, ci e chiar un MacOS X stripped down, modificat vizual ca să reprezinte glorioasa Stea Roșie, precum și localizat în “north-koreană”.

 • Chatagra

  @Dan permite-mi sa te contrazic dupa cum vezi in clip autorul foloseste un fisier de format .rpm pachet specific linux, pe langa asta m-am jucat si eu mai demult cu gloriosul “red star OS” si era linux toata ziua …nici vorba de “hackintosh”.

 • MatianR

  Macar au copiat cel mai eficient sistem de operare. Bine ca nu s-au incurcat cu Windows-ul!