Red Star OS – sistemul de operare din Coreea de Nord

Red Star OSRed Star OS este denumirea sistemului de operare oficial pe care Coreea de Nord il are instalat in calculatoarele pe care proprii cetateni le folosesc in instittuiile publice din intreaga tara.

Dupa cum veti vedea deja din imaginile de mai jos, Red Star OS este o copie aproape fidela a vechilor versiuni ale OS X, interfata sistemului de operare nefiind modificata chiar atat de mult de catre cei din Coreea de Nord, desi functionalitatea este cu mult diferita.

Mai exact, cei din Coreea de Nord au implementat diverse sisteme de monitorizare a modului in care sunt utilizate calculatoarele care ruleaza Red Star OS, cetatenii din tara neavand practic vreun fel de intimitate atunci cand folosesc aceste calculataore cu sau fara internet.

Desi pana acum au aparut pe internet diverse imagini si clipuri video cu Red Star OS, aceasta este prima oara cand vedem intregul proces de instalare a sistemului de operare si o parte din ceea ce ofera el dupa instalarea in calculatoare, diverse versiuni ale sale fiind deasemenea disponibile pentru descarcare de pe internet.