Iata de ce Apple Watch afiseaza extrem de exact ora

Apple Watch ora exactaMajoritatea celor care cumpara un smartwatch folosesc dispozitivul nu doar pentru functiile inteligente pe care acel produs le ofera, ci si pentru a afla cat este ceasul in diverse momente ale zilei, informatia trebuind sa fie cat se poate de exacta.

Apple stie acest lucru si inginerii care au creat Apple Watch si-au facut o misiune din a afisa cat se poate de exact ora in timp real, compania americana avand un sistem foarte sofisticat pentru a testa Apple Watch si a sincroniza ora exacta cu ceasul prin internet.

Conform lui Kevin Lynch, Apple Watch afiseaza ora de 4 ori mai exact decat un iPhone, compania Apple folosind in procesul de dezvoltare camere care inregistrau fiecare miscare a secundarului pentru a detecta o posibila latenta in miscare si tinerea corecta a orei.

Mai mult decat atat, Apple Watch este sincronizat prin internet cu nu mai putin de 15 servere Apple localizate in diverse zone de pe glob, acestea fiind sincronizate cu o serie de sateliti GPS care orbiteaza pamantul, ideea fiind de a afisa cat se poate de corect ora.

Apple Watch is far more accurate as a timekeeping device than the iPhone. It’s actually four times better, he noted. Through the whole stack, we’ve really paid attention to the accuracy, Apple actually tests that accuracy with high-speed cameras that watch, frame-by-frame, as the Apple Watch second hand moves around, watching closely for even a hint of latency.

Apple acorda o importanta extrem de mare ideii de a afisa foarte corect ora pe Apple Watch, acesta aspect fiind mult mai important decat in cazul afisarii orei corecte pe iPhone, astfel ca exista sanse mari ca Apple Watch sa fi mai exact decat al vostru ceas mecanic.

First of all, we’ve curated our own network time servers around the world. There are, by his count, 15 such “Stratum One”-level Network Time Servers (NTP) (one level down from an atomic clock), scattered around the world. They’re all housed in buildings with GPS antennas on the roof that talk, you guessed it, to GPS satellites orbiting the earth, which all get their time information from the U.S. Naval Observatory. In other words, those satellites are all getting their times from one, big orbiting system.

11 COMENTARII

  1. Este sincronizat cu serverele apple sau cu servere atomice (internet time servers) ca alea de pe net care iti zic la secunda cat e timpul exact

  2. Ce-ar fi sa nu mai folosim Google translate când preluam continut de pe Tapatalk sau alte forumuri și să ne străduim un pic mai mult pentru cititorii fideli?! Titlul acestui articol denota clar o traducere mot-a-mot după forma de prezent continuu din engleză (Why is Apple showing) care în limba română nu există… Și chiar, pe voi din redacție, nu vă deranjează repetiția obsesivă a formulării “cei/celor din Cupertino”?!

  3. Lol, alt articol de marketing al celor de la apple (nea Kevin asta are functie de conducere la apple si e cel care a dezvoltat os-ul de la apple watch). “Afiseaza ora de 4 ori mai exact decat un iphone”. Si asta ce inseamna? Care e diferenta? Milisecunde, zecimi, secunde? Poate iPhone afiseaza ora de 4 ori mai prost decat un casio atomic. Stirea este goala de continut.
    Eu folosesc un huawei watch. Este un ceas “corect”. Materiale excelente, bateria tine 2 zile fara probleme cu optiunea always on activata + plus notificari. Din pacate android wear-ul este un soft foarte foarte simplu. Zici ca este facut de un developer independent. Inainte sa il cumpar consideram ca un smartwatch este o chestie inutila. Un prelungitor de telefon. Si am ramas la aceeasi concluzie. L-am cumparat doar pentru ca ma excita ideea ca pot sa ii schimb fetele. In prezent il folosesc exclusiv ca ceas. Am doar cateva notificari activate, restul off. Cu doar cateva notificari activate bateria ma tine 3 zile usor. Marele avantaj, si de fapt ce imi doream, e faptul ca pe net exista zeci de mii de watch face-uri. Fara exagerare. Un singur site are cam 15.000. Poti sa faci un watch face in 2 minute.
    Am refuzat gear S2 de la samsung pentru ca nu aveam incredere in tizen, plus ca voiam ceva mai clasic. In schimb i-am luat lui fiu-miu unul pentru ca plangea dupa el. Pot sa zic ca gear s2 e senzatie. De departe cel mai tare la ce exista pe piata la ora actuala. Materiale excelente, rapid, intuitiv. Din pacate, watch face-urile sunt relativ limitate si softurile pentru crearea lor cam jenante. Baterie? Habar n-am ca il cam freaca, dar am senzatia ca tine ceva mai putin ca la huawei.
    Am avut 2 zile un apple watch pe mana. Nu m-a impresionat cu nimic, dar eu am o problema cu ceasurile dreptunghiulare si asta e o chestie subiectiva. Si e oarecum normal sa aiba un ceas mai slab. Sunt la prima generatie

  4. Chiar propaganda – diferentele cu toate sincronizarile pot fi cel mult de miimi de secunda . Cine si cum va vedea aceste diferente ?
    Sa vedem cum se comporta cu alarmele la schimbarea anului , Apple fiind notoriu ca nu reuseste sa rezolve problema de cand exista iOS .

  5. Din moment ce nu este ceas mecanic, este irelevant cat de “exact” arata ora, din moment ce se foloseste software pentru asta. Oricine poate sa invete in 10 minute 3 linii de comanda sa sincronizeze ora dupa un ceas atomic.

  6. Precizia de care se vorbeste este inutila pentru un om care vrea sa stie cat e ora. Oamenii aproximeaza orele cu marja de cateva minute. Daca e ora 10:43:23 spui ca e “unșpe far’un sfert”. Nu te intereseaza secundele, cu atat mai putin sutimile sau miimile de secunde.
    Apple a trecut la strategii de promovare a Watchului. La cat de mincinos isi promoveaza ei produsele… Nu mai poti crede nimic.