Microsoft dezvolta un competitor pentru Apple TV 4

Microsoft competitor Apple TV 4Microsoft dezvolta un competitor pentru Apple TV 4, compania din Redmond considerand ca produsul celor de la Apple are potentialul de a ii fura clienti, astfel ca se pregateste sa aduca pe piata un dispozitiv care sa concureze eficient cu el.

Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, compania Microsoft s-ar pregati sa lanseze o versiune mai mica a XBOX ONE, una cu putere de procesare mai slaba decat cea a consolei actuale, dar una care sa aiba un pret apropiat de cel al Apple TV 4.

Aceasta versiune a XBOX ONE ar fi capabila sa ruleze doar jocuri disponibile in Windows Store, deci nu va permite folosirea jocurilor create de catre marile companii producatoare de jocuri si vandute pe DVD-uri in lumea intreaga, deci functionalitatea va fi limitata.

Microsoft vinde in momentul de fata XBOX One la preturi ce incep de la 350 de dolari in majoritatea magazinelor din SUA, asta in timp ce Apple TV 4 are un pret de baza de 150 de dolari, o diferenta de 200 de dolari putand convinge multa lume sa aleaga produsul celor de la Apple.

The Xbox may also receive an update next year, rumors of an Xbox slim style device picked up late 2015. I have heard from internal sources that the company is considering plans for a lightweight Xbox One that may only be for Windows store games and would compete with the Apple TV.

Versiunea mai mica a XBOX One va fi desigur capabila sa redea continut multimedia si sa ofere acces la magazine de continut multimedia, iar daca pretul de vanzare va fi de 150 de dolari sau mai mic, atunci Apple va avea probleme serioase in a convinge lumea sa cumpere Apple TV 4.

Desi ideea celor de la Microsoft pare interesanta, se zvoneste ca noul sau produs ar urma sa ajunga pe piata abia la sfarsitul anului 2016, iar pana atunci Apple va putea dezvolta un Apple TV 5 care sa ofere functii mai atractive, insa ramane de vazut ce vor decide cei din Redmond.