Armata americana refuza robotii Google

robot armata GoogleUnii dintre voi probabil stiu ca Google a cumparat acum cativa ani Boston Dynamics, o companie specializata pe robotica, insa ceea ce multa lume nu stie este ca acum cativa ani cei de la Google au incheiat un contract cu armata americana pentru a dezvolta roboti pentru ea.

Acest roboti trebuiau sa ajute puscarii marini sa care echipament de peste 100 KG in misiunile facute in diverse zone de pe glob, cei de la Google trebuind sa livreze primele unitati in 2015, insa armata a decis sa renunte la colaborare deoarece robotii produceau prea mult zgomot.

In imaginea de mai sus vedeti unul dintre acesti roboti carusi care are denumirea Legged Squad Support System (LS3), el fiind dezvoltat in baza unui motor care functioneaza cu combustibil, zgomotul produs in miscare putand dezvalui locatia puscarilor marini aflati in misiune.

Armata americana le-a oferit celor de la Google contracte in valoare de 42 de milioane de dolari pentru a dezvolta acest robot care putea transporta echipament si raspundea chiar si la comenzi vocale, insa in lipsa unor rezultate palpabile a decis sa opreasca finantarea pentru proiect, cel putin public.

As Marines were using it, there was the challenge of seeing the potential possibility because of the limitations of the robot itself. They took it as it was: a loud robot that’s going to give away their position. We tend to play with things that are fanciful and strange,

Pentru ca acest robot nu a fost pe placul armatei, cei de la Google au dezvoltat un al doilea prototip care functiona doar pe baza de electricitate, insa desi era foarte silentios, el nu putea functiona de unul singur, asa ca armata a decis sa nu-l foloseasca in vreun fel.

Desi aparent cei de la Google au cheltuit banii armatei americane fara a produce vreun rezultat, realitatea o vom afla abia in cativa ani daca vom vedea acest tip de roboti, sau altii similari, folositi in razboaiele purtate de catre SUA.