Prima Pagina iPad Air 2 - LANSARE, PRET, ROMANIA, IMAGINI Mac OS a fost instalat pe iPad Air 2 (Video)

Mac OS a fost instalat pe iPad Air 2 (Video)

Mac OS iPad Air 2Apple refuza sa creeze o tableta iPad cu OS X instalat, asa ca o persoana s-a gandit sa ne arate ca Mac OS 7.5.5 poate fi instalat si rulat pe iPad Air 2, clipul video de mai jos stand dovada pentru aceasta realizare destul de impresionanta pentru un produs Apple.

In clipul video de mai jos veti vedea Mac OS 7.5.5 ruland relativ decent pe iPad Air 2, tableta avand jailbreak facut si emulatorul DosPad instalat, el permitand rularea sistemului de operare creat de catre compania Apple pentru Mac-uri si nu pentru tabletele iPad.

Dupa instalarea DosPad a fost necesara si instalarea emulatorului Vmac, iar dupa cum veti vedea, pornirea Mac OS 7.5.5 dureaza nu mai putin de 2 minute, adica exact la fel de mult precum dura in perioada in care Mac-urile rulau acest sistem de operare al Apple.

Desi multi se vor bucura sa vada ca Mac OS a fost instalat pe o tableta iPad, realitatea este ca deocamdata tabletele nu au suficienta putere de procesare pentru a sustine o versiune mai noua a OS X, insa aici nu includem iPad Pro pentru care inca nu exista jailbreak.

 • gheorghe

  Un system din operare din 1997 ? Cam ce ai putea sa faci cu el ? OS 7 a fost mult sub Windows 98 care a aparut cam in aceeasi perioada .
  Sigur ca tabletele Apple pot rula OSX , dar Apple nu are o versiune care sa ruleze pe arhitectura RISC a procesoarelor ARM din tablete .
  Ca este posibil , a demonstrat-o Microsoft cu Windows RT , chiar daca nu a fost un mare success .
  Apple nu o va face-o niciodata din mai multe motive – Nu o sa poata limita functiile intr-un sistem de operare full cum o face cu iOS , pt a obtine o oarecare stabilitate si autonomie.
  Ar trebui un efort de dezvoltare al software-ului , de care personal nu-I prea vad in stare , pt a face totul compatibil si interconectat .
  Aplicatiile pt instructiuni ARM nu sunt aceleasi cu cele pt instructiuni x86 – nu ofera aceleasi , functii , performanta , utilitate .
  Deci Apple ar trebui sa faca o tableta cu procesoare x86 , ca sa poata rula un OSX full .

 • Chatagra

  @gheorghe Apple a folosit procesoare RISC in mac-uri multi ani .

  Daca nu exista momentan pe piata o versiune de OS X facuta pentru aceste procesoare asta nu inseamna ca Apple nu are in laboratoare astfel de versiuni.

  Acum un an se zvonea ca Apple va renunta la procesoarele intel (x86/64) din mac-uri in favoarea celor ARM.

  Pentru anumite produse entry level procesoarele ARM sunt suficient de puternice si Apple are deja un AppStore plin de aplicatii dezvoltate lucru care a lipsit in cazul Microsoft si al Windows RT.
  Sa nu uitam de asemenea ca Microsoft ruleaza pe telefoane in momentul de fata Windows 10 care cu ajutorul unor accesorii poate fi folosit ca si desktop OS.

 • gheorghe

  De accord , dar Apple s-a despartit de PowerPC(RISC) for a reason . Procesoarele Intel bazate pe x86 s-au dovedit superioare si au evoluat mult mai mult .
  O intoarcere a Apple la arhitectura RISC mi se pare un pas inapoi .
  Si Apple nu are nici pe departe capacitatea de a dezvolta software a Microsoft . Ce fac ei prin software-ul lor este sa dea un sens hardware-ului pe care il vand .
  Cat despre zvonuri privind utilizarea procesoarelor proprii pt desktop si supozitii ca ar putea dezvolta OSX pt ARM – sa le lasam la stadiul asta .
  Concluzie , nu vom vedea in curand o tableta Apple ruland OSX , fara sa contina un processor x86 .