Samsung a lansat primul sau SSD portabil de 2 TB

Samsung SSD portabil 2 TBSamsung a lansat primul sau SSD portabil cu 2 TB spatiu de stocare in cadrul CES 2016, compania coreeana oferindu-le utilizatorilor din lumea intreaga posibilitatea de a isi stoca datele importante pe medii de foarte mare viteza care au dimensiuni reduse.

T3 este denumirea acestui nou SSD portabil al companiei Samsung, el avand la baza memoria V-NAND, aceasta fiind capabila sa obtina viteze de scriere si citire de pana la 450 MB/s, diferenta in viteza fata de modelul T1 nefiind chiar atat de mare, desi unii se asteptau la acest lucru.

Chiar daca noul SSD portabil Samsung nu are viteze de scriere/citire mai mari decat modelul anterior, cel nou are totusi 2 TB de spatiu de stocare, cu mult mai mult decat cel oferit de mai bine de un an de zile de catre coreeni, aici diferenta fiind majora pentru utilizatori.

T3 este un SSD portabil rezistent la socuri si are disponibile porturi USB 3.1 sau USB-C, in afara celor USB 2.0, deci practic il puteti conecta la aproape orice fel de dispozitive electronice, vitezele mari de transfer fiind obtinute totusi doar la interconectarea cu USB-C.

https://www.youtube.com/watch?v=GsVHSykXB0Y

SSD-ul portabil T3 ofera posibilitatea de a cripta datele folosind tehnologia AES de 256 biti, o aplicatie pentru Android permitand schimbarea parolei setate pentru securizare, dar si vizualizarea informatiilor privind spatiul ocupat de catre datele noastre.

Samsung nu a anuntat deocamdata decat ca noul SSD portabil T3 va fi lansat pe piata in luna februarie, costul sau de achizitie putand fi de peste 600 de dolari in momentul aparitiei.