Samsung se pregateste pentru un an prost

samsung an prostSamsung se pregateste pentru un an financiar greu, compania coreeana fiind constienta de concurenta tot mai acerba pe care Apple si micii producatori de smartphone-uri i-o fac in intreaga lume, CEO-ul companiei avertizand analistii cu privire la evolutia companiei pe care o conduce.

Kwon Oh-hyun, CEO-ul Samsung, a anuntat intr-un comunicat de presa publicat astazi ca Samsung se asteapta ca vanzarile proprii de smartphone-uri sa scada simtitor si ca, probabil, exista sansa ca anumite contracte cheie cu parteneri importanti sa nu mai aduca la fel de multi bani.

In baza acestor declaratii unii analisti speculeaza faptul ca vanzarile Samsung in perioada octombrie – decembrie, adica T4 2015, ar fi mai mici decat se asteapta toata lumea, iar asta in conditiile in care vorbim despre perioada de sfarsit de an, cea mai buna pentru majoritatea comerciantilor.

CEO-ul Samsung sustine ca se asteapta ca a sa companie sa aiba concurenta mult mai puternica in principalul segment de business al sau, insa desigur ca nu au fost oferite detalii cu privire la insemnatatea acestor afirmatii, deci ramane de vazut cat de mare va fi problema.

South Korean tech giant Samsung Electronics Co Ltd said it expects a difficult business environment in 2016. In a statement on Monday, Samsung said Chief Executive Kwon Oh-hyun told employees in a New Year’s address that low global growth will persist this year, with greater uncertainty stemming from issues such as financial risks for emerging countries.

2015 nu a fost unul dintre cei mai buni ani ai Samsung, daca ne uitam la rezultatele financiare, iar conform CEO-ului companiei, in 2016 problemele vor continua, insa impactul nu va fi extrem de mare fata de anul anterior, asa ca incasarile nu ar trebui sa scada foarte mult.