Prima Pagina Samsung Samsung se pregateste pentru un an prost

Samsung se pregateste pentru un an prost

samsung an prostSamsung se pregateste pentru un an financiar greu, compania coreeana fiind constienta de concurenta tot mai acerba pe care Apple si micii producatori de smartphone-uri i-o fac in intreaga lume, CEO-ul companiei avertizand analistii cu privire la evolutia companiei pe care o conduce.

Kwon Oh-hyun, CEO-ul Samsung, a anuntat intr-un comunicat de presa publicat astazi ca Samsung se asteapta ca vanzarile proprii de smartphone-uri sa scada simtitor si ca, probabil, exista sansa ca anumite contracte cheie cu parteneri importanti sa nu mai aduca la fel de multi bani.

In baza acestor declaratii unii analisti speculeaza faptul ca vanzarile Samsung in perioada octombrie – decembrie, adica T4 2015, ar fi mai mici decat se asteapta toata lumea, iar asta in conditiile in care vorbim despre perioada de sfarsit de an, cea mai buna pentru majoritatea comerciantilor.

CEO-ul Samsung sustine ca se asteapta ca a sa companie sa aiba concurenta mult mai puternica in principalul segment de business al sau, insa desigur ca nu au fost oferite detalii cu privire la insemnatatea acestor afirmatii, deci ramane de vazut cat de mare va fi problema.

South Korean tech giant Samsung Electronics Co Ltd said it expects a difficult business environment in 2016. In a statement on Monday, Samsung said Chief Executive Kwon Oh-hyun told employees in a New Year’s address that low global growth will persist this year, with greater uncertainty stemming from issues such as financial risks for emerging countries.

2015 nu a fost unul dintre cei mai buni ani ai Samsung, daca ne uitam la rezultatele financiare, iar conform CEO-ului companiei, in 2016 problemele vor continua, insa impactul nu va fi extrem de mare fata de anul anterior, asa ca incasarile nu ar trebui sa scada foarte mult.

 • Srb Srb

  Probabil au vazut prototipul iPhone 7 si si-au dat seama ca nu au nicio sansa, este SUPERB

 • Alex :D

  De unde ai văzut prototipul iPhone 7?
  Un lucru este clar Galaxy s7 nu o sa întreacă iPhone 7 la vânzări.

 • Alex :D

  Nu era nevoie sa iasă in public Kwon Oh-hyun ca sa-mi spună ceva ce știam.

 • gheorghe

  Nu serios – si de unde stiai ? Ai aflat de pe site-ul asta de la zaone ?
  De curiozitate – 2015 a fost in crestere fata de 2014 pt Samsung . Nu mi-as face asa probleme pt firma care vinde peste 23% din smartphoanele din lume . Se descurca ei.

 • Silviu Branescu

  La Ive pe birou.

 • Alex :D

  De unde ai scos creșterea si 23%?

 • Alex :D

  A primit un prototip de la Ive, prin posta.

 • Silviu Branescu

  chiar are relatii omu. cu bani si relatii poti obtine ce vrei
  Chiar e superb iPhone 7

 • Viorel Predatorul

  Ca să fim sinceri, CEO-ul Samsung nu a spus nimic despre vânzările de smartphone-uri proprii, și nu a spus nimic despre concurența făcută de către Apple, concurență care este puțin semnificativă.

  Dacă citiți din alte surse, veți vedea că CEO-ul Samsung a adresat o scrisoare către personalul companiei cu ocazia anului nou. În scrisoare, a afirmat faptul că se așteaptă că în 2016 va fi un mediu de afaceri dificil, ca urmare a situației economice globale slabe, și a creșterii competiției în domeniile principale, incluzând aici vânzări de semiconductori și de smartphone-uri.
  Cauzele principale pentru previziunile anunțate sunt strâns corelate cu rata slabă de creștere economică la nivel global, care va persista în 2016, ceea ce ar putea genera risc financiar pe piețele emergente.

  Compania de brokeraj Korea Investment consideră că cererea de ecrane cu cristale lichide supraestimată inițial și scăderea prețurilor la semiconductori au generat un impact negativ în financiarele Samsung.

  Așadar, nimic despre Apple… Retineți faptul că iPhone și Galaxy nu sunt produse perfect substituibile, deci nu fac obiectul concurenței acerbe. Cine are iPhone nu își va cumpăra Galaxy, doar pentru că produsul concurent are ceva în plus. Și reciproca este valabilă: ai Galaxy cu Android, nu îți cumperi iPhone cu alt sistem de operare, alte aplicații, etc.

  Concurența Samsung este dată de producătorii chinezi Huawei, Meizu, etc, care produc smartphone-uri excelente la preț foarte mic. Acolo a pierdut Samsung, nu în fața lui Apple.

  Apple a avut un an extraordinar de bun pentru că a venit cu ecrane mari, și pentru că a intrat pe piața chineză.
  Samsung a pierdut în fața chinezilor.
  În plus, înțelegeți că Samsung nu înseamnă doar smartphone-uri și tablete, așa cum e Apple. Samsung are un portofoliu diversificat de afaceri, portocaliu foarte diversificat de clienți și furnizori, etc. Sigur că va fi un an în care veniturile și/sau profitul nu vor crește, însă departe de a fi ceva grav 🙂

 • Viorel Predatorul

  ‘Probabil’ că noul iPhone 7 va influența oarecum vânzările Galaxy, însă ‘cu siguranță’ nu va fi un impact semnificativ.

 • 1mihai

  Sa nu imi spui ca schimba si display-ul in iphone7….asta da noutate!

 • gheorghe

  Nu stii sa citesti ? Am spus ca Samsung vinde peste 23% din smartphoanele din lume – Apple doar 13% .

 • Srb Srb

  nu din pacate.dar arata superb si cum design’ul se vinde in lumea asta…ce mai iti poti dori ?!