Cum instalezi versiuni vechi ale aplicatiilor daca ai jailbreak

App AdminApp Admin este un tweak lansat in cursul acestei seri in Cydia pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri care au jailbreak, ea fiind creata in ideea de a le oferi posibilitatea de a instala versiuni vechi ale aplicatiilor existente in App Store.

Stim cu totii ca de-a lungul timpului anumite aplicatii au pierdut anumite functii, iar unele dintre ele nu functioneaza pe versiuni vechi ale iOS, App Admin ajutandu-va sa instalati versiuni vechi ale unor aplicatii daca ele mai sunt disponibile in App Store.

Procedura in sine nu este foarte complicata, ea necesita parcurgerea unor pasi destul de simpli si utilizarea unor identificatori pentru aplicatii, insa rezultatul final va fi disponibilitatea in terminalele voastre a unor versiuni vechi ale unor aplicatii pe care probabil vi le doreati sau de care aveati nevoie.

Pentru inceput va trebui sa instalati App Admin din Cydia, tweak-ul fiind integrat automat in aplicatia App Store, cea prin care veti face toate procedurile de instalare a aplicatiilor vechi pentru terminalele voastre, fie ca aveti vreo versiune instalata in terminale sau nu.

Dupa deschiderea App Store, cautati aplicatia dorita si apasati pe butonul Open/Get/iconita iCloud, iar mai apoi veti vedea doua optiuni, una care va spune ca puteti sa deschideti sau sa descarcati acea aplicatie si una care va ofera optiunea de Downgrade.

Alegeti optiunea Downgrade si vi se vor afisa versiunile pe care le puteti instala in terminalele voastre, lista fiind destul de scurta cu un numar limitat de optiuni, deci practic puteti reveni doar la o iteratie veche de cateva saptamani sau luni, in functie de frecventa actualizarilor.

Din acea lista puteti instala oricare versiune existenta apasand in dreptul sau si introducand identificatorul scris cu cifre mici, dupa introducerea sa instalarea acelei versiuni a aplicatiei fiind facuta automat de catre App Store.

Din pacate App Admin nu va afiseaza si un changelog pentru acea versiune veche a aplicatiei pe care o veti instala, deci practic faceti instalarea fara sa stiti ce functii pierdeti si ce probleme castigati.