Iata clona mecanica a Apple Watch

clona mecanica Apple WatchApple Watch a fost primit cu foarte mari retineri de catre producatorii elvetieni de ceasuri si asta pe buna dreptate deoarece vanzarile de ceasuri mecanice au scazut simtitor dupa lansarea smartwatch-ului companiei Apple.

Intr-o tentativa de a recastiga o parte dintre clientii pierduti, elvetienii de la H. Moser & Cie. s-au gandit sa aplice o tactica cu care Samsung a avut foarte mare succes si au creat o clona mecanica a Apple Watch, numita Swiss Alp Watch, pe care o vor pune in vanzare in perioada urmatoare.

Daca va veti uita cu atentie la imaginile din acest articol veti observa ca atat forma ceasului cat si sistemul de prindere pentru curele arata aproape identic cu cele ale Apple Watch, compania elvetiana creand un model din aur alb de 18 karate cu dimensiuni similare cu cele ale produsului Apple.

Separat de asemanarile in ceea ce priveste design-ul nu exista altele deoarece in interiorul acestui ceas se regaseste un mecanism mecanic si nicidecum o placa de baza care sa ofere informatii unui ecran digital, deci vorbim despre un ceas clasic, care seamana cu Apple Watch.

clona mecanica Apple Watch 1

Desi Swiss Alp Watch seamana foarte bine cu Apple Watch, compania care a creat produsul sustine ca va crea doar 50 de modele pe care le va comercializa, fiecare avand un pret de vanzare de 24.900 de dolari, deci e putin probabil ca Apple sa se complice pentru a initia un proces.

2 COMENTARII

  1. Hmm – prin anii 70 , taica-meu avea un Doxa care avea fix forma asta , poate mai putin prinderea curelei . Asa ca , sa o luam mai usor cu clonele si cine copiaza pe cine !

  2. Vanzarile de ceasuri mecanice au scazut la nivel mondial ca urmare a deprecierii economiilor din Asia, si nu ca urmare a aparitiei Apple Watch. De fapt, ceasul Apple Watch nu se vinde chiar atat de grozav, pe o piata cu vanzari de 1.2 miliarde de unitati vandute anual.

    Cateva statistici:
    – in 2014 s-au vandut 1.200.000.000 de ceasuri la nivel global.
    – In 2014 s-au vandut 29.000.000 ceasuri elvetiene, cu un pret mediu de 740 dolari.
    – China produce 663.000.000 ceasuri anual; In Hong Ko,g se produc 354.000.000 ceasuri anual.
    – Industria ceasurilor elvetiene detinea o cota globala valorica de 54% in 2014.
    – Ceasurile mecanice au o pondere de 77% in total, in vreme ce alea electronice au 23%.
    – In 2014, s-au vandut 6.800.000 de smartwatch-uri (0.56% in total) cu un pret mediu de 184 dolari.

    Nu vad cum ceasurile smart ar putea influenta ceasurile mecanice apreciate pe piata mondiala. Ceasul Apple nu are nici cea mai mica influenta in vanzarile de ceasuri elvetiene. Principalele motive a scaderii exporturilor de ceasuri elvetiene sunt:
    1. inrautatirea mediului economic din Asia (in principal China), care au condus la o scadere a cererii, si
    2. apreciarea francului elvetian, care franeaza exporturile.