Apple a cumparat compania Emotient

Apple cumpara EmotientApple a cumparat compania Emotient pentru o suma ce nu a fost dezvaluita, insa achizitia este una extrem de importanta deoarece ea ar putea fi baza implementarii unor functii extrem de interesante pentru iDevice-urile noastre.

Emotient este o companie care dezvolta inteligenta artificiala capabila sa analizeze fetele oamenilor si sa spuna ce fel de sentimente/reactii/emotii are o persoana intr-un anumit moment sau altul, totul in baza unui algoritm extrem de complex.

Tehnologia celor de la Emotient a fost pana acum folosita de catre advertiseri pentru a vedea care sunt reactiile utilizatorilor la vizualizarea unor reclame, insa doctorii au folosit-o intr-o oarecare masura si in medicina, deci ea are aplicari extrem de extinse.

Website-ul companiei Emotient impreuna cu toate informatiile legate de ea au disparut dupa achizitia facuta de catre compania Apple si o parte dintre angajatii sai urmeaza sa fie integrati intr-una dintre diviziile celor din Cupertino unde isi vor continua munca.

Apple Inc. has purchased Emotient Inc., a startup that uses artificial-intelligence technology to read people’s emotions by analyzing facial expressions. It isn’t clear what Apple plans to do with Emotient’s technology, which was primarily sold to advertisers to help assess viewer reactions to their ads. Doctors also have tested it to interpret signs of pain among patients unable to express themselves…

Apple a confirmat achizitia, insa desigur ca nu a spus ce intentioneaza sa faca cu tehnologia Emotient, insa primul lucru care imi vine in minte este un sistem de recunoastere faciala pentru deblocarea iDevice-urilor si oferirea unor functii in baza expresiilor faciale.

Separat Apple ar putea folosi tehnologia impreuna cu Apple Watch ori Mac-urile sale, aplicatiile fiind practic nelimitate, insa nu trebuie sa uitam nici masina electrica si autonoma pe care Apple o dezvolta si care ar putea beneficia de pe urma unei asemenea tehnologii.

Voi ce parere aveti ?