Facebook despre viitorul Messenger

viitor Facebook MessengerFacebook a anuntat astazi ca Facebook Messenger are 800 de milioane de utilizatori activi lunar, insa compania americana a vorbit si despre modul in care crede ca va evolua platforma sa de conversatii si apeluri VoIP/video.

Dupa ce a obligat intreaga baza de utilizatori a Facebook sa instaleze aplicatia Messenger pentru a putea beneficia de posibilitatea de a discuta cu prietenii si a de a initia apeluri telefonice VoIP sau apeluri video, Facebook a explicat cum vede ea evolutia Messenger.

Facebook crede ca Messenger va deveni o platforma pe care companiile o vor folosi pentru a intra in contact cu clientii in ideea de a le vinde produse, sau de a le vinde o varietate de alte servicii, lucru care deja este testat de catre Facebook cu un grup restrans de persoane.

De la posibilitatea de a cumpara haine sau mancare si pana la a trimite bani sau a cumpara bilete de avion, ori a primi ajutor in legatura cu diverse probleme ale unor produse, cei de la Facebook au o viziune extrem de interesanta cu privire la Messenger.

At Messenger we’re thinking about how we can help you interact with businesses or services to buy items (and then buy more again), order rides, purchase airline tickets, and talk to customer service in truly frictionless and delightful ways. It is so much easier to do everything in one place that has the context of your last interactions, as well as your identity — no need to ever login — rather than downloading apps that you’ll never use again and jumping around from one app to another.

In SUA Facebook Messenger poate permite comandarea unui taxi Uber, poate permite cumpararea de bilete de avion sau haine, iar Facebook lucreaza cu diverse companii pentru crearea de roboti care sa ajute utilizatorii cu probleme, sau de sisteme de chat pentru suport tehnic sau de vanzari.

Facebook vrea ca Messenger sa stea in centrul vietilor tuturor oamenilor de pe planeta, iar daca planurile sale se vor desfasura exact precum sunt descrise aici, atunci acest lucru se va realiza.