De ce se inchide iPhone la frig

iPhone inchide frigDaca aveti un iPhone, atunci exista posibilitatea ca in ultimele zile sa fi observat ca el se inchide singur cam des cand sunteti afara in frig, asta desi avea baterie suficienta inainte sa decida ca este mai bine sa isi opreasca toate componentele.

Problema nu este una noua, ba din contra ea exista de ani de zile, iar multa lume stie deja ca unele terminale iPhone se inchid cand intra in contact cu frigul, asta desi nu vorbim despre temperaturi extreme, ci despre cateva grade sub zero.

In cazul meu va pot spune ca iPhone 6S se inchidea la cateva minute dupa contactul cu aerul rece de afara, refuzand sa mai porneasca pentru mai mult de cateva secunde inainte de a se inchide, revenirea la o temperatura mai mare de zero grade rezolvand problema.

Nu sunt singurul care a avut asemenea dificultati in a folosi terminale iPhone in frig zilele acestea, iar problema sta la dispozitive deoarece iPhone 6S Plus nu a avut vreo obiectie in a functiona fara probleme in aceeasi temperatura mica la care era supus.

Apple isi gandeste terminalele iPhone ca fiind capabile sa functioneze si la temperaturi de aproximativ -20 de grade Celsius, altfel nu le-ar mai fi vandut in tari precum Norvegia, de exemplu, iar in cazul in care dispozitivul se inchide la temperaturi mai mari, dar tot sub zero grade, atunci exista o problema la dispozitiv.

In aceste situatii, singura solutie este sa duceti terminalul intr-un service autorizat Apple, sau la magazinul de la care l-ati cumparat, si sa reclamati faptul ca iPhone-ul se inchide cand este folosit afara, in frig, cerand inlocuirea sa, problema parand sa fie una de fabricatie.

Daca nu doriti sa va lasati terminalul in service, atunci puteti incerca sa-l protejati cu o carcasa sau o husa, insa exista sanse mici ca el sa functioneze fara probleme cand incepeti sa il folositi dupa ce il scoateti din buzunar.

Nu va pot spune ce este diferit la iPhone 6S si iPhone 6S Plus din moment ce al doilea a functionat fara probleme in frig si primul nu, insa acelasi lucru se intampla la iPhone 6, iPhone 5S, iPhone 5, etc, deci nu este ceva strict legat de modelele mai noi.

Voi ati avut probleme cu iPhone-uri inchise din cauza frigului ?