Apple dezvolta un iPhone care se repara singur

iphone repara singurApple dezvolta un iPhone care se repara singur si descrie intr-un brevet de inventie modul in care dispozitivul sau s-ar putea repara intr-o anumita masura in cazul in care utilizatorii l-ar scapa din greseala din mana.

Apple a depus in 2014 o cerere pentru brevetarea acestei tehnologii si conform documentatiei celor din Cupertino, un terminal iPhone in care a intrat apa ar putea scoate singur o parte din acea apa din carcasa fara ca ea sa fie desfacuta intr-un service si lasata sa se usuce.

Apple spune ca daca in difuzorul iPhone-ului ar putea patrunde apa, terminalul ar detecta singur acest lucru si ar rula un sunet special care ar putea impinge acea apa in afara carcasei fara ca utilizatorul sa il desfaca singur sau sa il duca la un service in care sa fie desfacut de un expert.

Separat de iPhone-urile in care a intrat apa, compania Apple descrie o modalitate prin care terminalele sale si-ar putea repara pixelii morti care apar pe ecrane chiar de la prima pornire sau in timpul utilizarii, procedura in sine putand dura cateva ore in care diverse teste sunt facute automat de iOS.

A method and system for performing maintenance, repair and recalibration functions on a portable electronic device so as to be undetected by a user. The portable electronic device senses when a user is not in close proximity to the device or when the device is otherwise in an environment which will make the performance of the functions undetectable by a user.

Continuand, compania Apple spune ca inclusiv posibile probleme ale camerelor sau ale conexiunilor celulare ar putea fi rezolvate direct de catre iOS fara ca dispozitivele sa ajunga la vreun service, intreaga tehnologie parand mult prea buna ca sa fie adevarata.

Exact din acest motiv trebuie sa va spun ca rularea unor aplicatii sau proceduri de diagnosticare pe terminale nu vor avea drept efect rezolvarea unor probleme foarte complexe, ci doar a unora de suprafata, asa ca daca Apple va implementa tehnologiid e acest gen in iPhone-uri, nu trebuie sa aveti foarte mari asteptari de la ele.

16 COMENTARII

  1. Suna interesant si putin SF, dar poate in 3-4 ani nu o sa mai sune SF.
    Ca si idee, e super, bravo Apple. Acum rămâne sa facă visul realitate.

  2. Apple are multe prevete si nu stiu daca zvonurile astea nu-s facute intentionat pentru a determina concurenta sa dezvolte in paralel tehnologii asemanatoare in timp ce Apple se concentreaza pe totul altceva

  3. Voi chiar credeți asta?? Doar nu Or fi prosti. Cum sa faca sa se repare singur. Dupaia cine o sa isi mai ducă telefonul la service. Aici este exact ca si la masini cu cat mai multa tehnologie cu atat se strica mai repede ca sa o duci in service mai repede. Apple si-a facut nume fin primele telefoane iPhone 3G/3GS (eu mai am 3GS si merge perfect spre deosebire de iPhone 5s) dar din păcate doar numele a rămas ca si la BMW SI MERCEDES care si-au facut nume in anii ’80 cu mașinile lor dar tot asa doar numele a rămas. Daca cumperi acum un 6s va tine cat un 3GS, va asigur eu ca nu ?

  4. Tu nu cred ca ai fost atent cand ai citit.
    Zaone, a zis clar ca nu poate repare probleme complexe. Asa ca nu scapi de service dacă ai o problema mai complexa.

  5. Sa poti rezolva problema pixelilor defecti e super tare .
    Fiecare service are o politica , fiecare panou cu numarul de pixeli morti acceptati .
    Nebunie cu politica asta a pixelilor morti .

  6. Ce sa ne zbatem noi capul, oricum e doar un zvon.
    Care circula cam des pe internet. Probabil sunt tipi care dețin site-uri mici de știri din tehnologie, care doar doresc sa aiba putin mai multa atenție.