Apple Music are 10 milioane de abonati

Apple Music a reusit in doar 6 luni de zile sa adune la fel de multi abonati precum Spotify, 10 milioane de persoane platind in momentul de fata pentru a folosi serviciul de streaming al Apple. Mai mult decat atat, Apple Music are jumatate din baza de abonati ai Spotify, cu 3.5 milioane de abonati noi adaugati doar in ultimele trei luni.

Apple Music streaming audio Hi-ResApple Music are 10 milioane de abonati in lumea intreaga conform unor informatii aparute in cursul acestei seri, serviciul de streaming audio al celor de la Apple parand sa aiba parte de o evolutie mult mai buna decat se asteptau destul de multe persoane.

In octombrie Apple anunta ca 6.5 milioane de oameni platesc abonamente pentru Apple Music, iar aceasta baza de utilizatori a crescut cu peste 50% in doar trei luni, un ritm foarte bun pentru un serviciu de streaming audio lansat acum doar 6 luni pe piata.

Zeci de milioane de oameni au testat Apple Music pana in momentul de fata, insa doar 10 milioane platesc abonamente care incep de la doar 2 dolari in India si ajung pana la 15 euro in Europa, deci Apple castiga cateva zeci de milioane de dolari lunar prin el.

Apple a lansat in noiembrie si Apple Music pentru Android, insa e greu de spus cat de mare este succesul acelei aplicatii din moment ce Apple nu ofera date privind numarul de utilizatori de pe diverse platforme, insa chiar si asa, rezultatele sale sunt impresionante.

Facand o comparatie cu Spotify, cel mai mare competitor al Apple, a fost nevoie de 6 ani pentru ca acest serviciu sa ajunga la 10 milioane de abonati, deci de 10 ori mai mult decat este cazul Apple Music, insa serviciul Apple a fost inclus antiv in terminalele mobile a sute de milioane de oameni.

Pe de alta parte, Apple Music are in momentul de fata jumatate din baza de abonati ai Spotify si daca Apple va continua sa convinga lumea ca serviciul sau merita platit, atunci in 2016 el ar putea depasi Spotify in ceea ce priveste numarul de abonati.

Cum va evolua baza de abonati ai Apple Music in urmatorii ani ramane de vazut, insa este clar ca Apple a avut parte de un inceput destul de bun cu serviciul sau.