Apple este obligata sa permita transferul de date din iPhone in Android

Apple s-a angajat in fata operatorilor de telefonie mobila din Europa sa lanseze o aplicatie care sa faciliteze transferul de date din terminalele iPhone in smartphone-urile Android.

Apple Move to iOSApple s-a angajat sa dezvolte o aplicatie speciala care va permite transferul de date din terminalele iPhone in smartphone-urile Android, cei din Cupertino avand deja o aplicatie in Google Play care permite transferul in sens invers, ea fiind lansata anul trecut.

Pentru ca transferul de date din iPhone in smartphone-urile Android este imposibil, operatorii de telefonie mobila din Europa s-au inteles sa colaboreze pentru a forta compania Apple sa dezvolte o aplicatie care sa faciliteze acest lucru, ea putand fi lansata anul acesta.

Operatorii de telefonie mobila din Europa sunt ingrijorati ca Apple ar actiona intr-un mod neconcurential prin impiedicarea utilizatorilor sa-si transfere datele din iPhone in Android, iar cei de la Apple ar fi fost de acord sa dezvolte o aplicatie care sa permita acest lucru.

Apple a aprobat in secret cererea operatorilor de telefonie mobila, acestia din urma plangandu-se si de faptul ca in lipsa unui asemenea sistem vanzarile Android sunt afectate si ei nu pot negocia contracte mai favorabile pentru vanzarea de terminale iPhone in propriile retele.

According to a senior industry source, Apple has privately agreed to develop a simple tool to help consumers shift data such as contacts, music and photos if they move to Android. Major European telecoms operators are concerned that only a tiny fraction of customers ever move off the iPhone, in part because of the technical hassle of transferring data.

Acum daca va intrebati de ce a fost Apple de acord sa dezvolte o asemenea aplicatie, ei bine operatorii de telefonie mobila i-ar fi adus in vedere faptul ca ar fi dispusi sa depuna plangeri la Comisia Europeana si sa o acuze de practici neconcurentiale in Europa.

Daca o asemenea investigatie ar fi initiata sau daca Apple ar fi data in judecata, este foarte probabil ca in final ea sa piarda indiferent de batalia pe care ar urma sa o duca, asa ca a fost de acord sa dezvolte o aplicatie de acest gen, fiind probabil increzatoare ca putini o vor folosi.

Cand va fi sigur disponibila aceasta aplicatie deocamdata nu se stie, dar probabil o vom vedea pe piata anul acesta.