Prima Pagina Apple Apple este obligata sa permita transferul de date din iPhone in Android

Apple este obligata sa permita transferul de date din iPhone in Android

Apple s-a angajat in fata operatorilor de telefonie mobila din Europa sa lanseze o aplicatie care sa faciliteze transferul de date din terminalele iPhone in smartphone-urile Android.

Apple Move to iOSApple s-a angajat sa dezvolte o aplicatie speciala care va permite transferul de date din terminalele iPhone in smartphone-urile Android, cei din Cupertino avand deja o aplicatie in Google Play care permite transferul in sens invers, ea fiind lansata anul trecut.

Pentru ca transferul de date din iPhone in smartphone-urile Android este imposibil, operatorii de telefonie mobila din Europa s-au inteles sa colaboreze pentru a forta compania Apple sa dezvolte o aplicatie care sa faciliteze acest lucru, ea putand fi lansata anul acesta.

Operatorii de telefonie mobila din Europa sunt ingrijorati ca Apple ar actiona intr-un mod neconcurential prin impiedicarea utilizatorilor sa-si transfere datele din iPhone in Android, iar cei de la Apple ar fi fost de acord sa dezvolte o aplicatie care sa permita acest lucru.

Apple a aprobat in secret cererea operatorilor de telefonie mobila, acestia din urma plangandu-se si de faptul ca in lipsa unui asemenea sistem vanzarile Android sunt afectate si ei nu pot negocia contracte mai favorabile pentru vanzarea de terminale iPhone in propriile retele.

According to a senior industry source, Apple has privately agreed to develop a simple tool to help consumers shift data such as contacts, music and photos if they move to Android. Major European telecoms operators are concerned that only a tiny fraction of customers ever move off the iPhone, in part because of the technical hassle of transferring data.

Acum daca va intrebati de ce a fost Apple de acord sa dezvolte o asemenea aplicatie, ei bine operatorii de telefonie mobila i-ar fi adus in vedere faptul ca ar fi dispusi sa depuna plangeri la Comisia Europeana si sa o acuze de practici neconcurentiale in Europa.

Daca o asemenea investigatie ar fi initiata sau daca Apple ar fi data in judecata, este foarte probabil ca in final ea sa piarda indiferent de batalia pe care ar urma sa o duca, asa ca a fost de acord sa dezvolte o aplicatie de acest gen, fiind probabil increzatoare ca putini o vor folosi.

Cand va fi sigur disponibila aceasta aplicatie deocamdata nu se stie, dar probabil o vom vedea pe piata anul acesta.

 • VYC

  In sfarsit. Chiar avem nevoie de asa ceva.

 • andrei

  O aplicație cu care poti transfera date oricând sau dedicată pt atunci cand te muți de pe iOS pe Android?

 • fannr1

  Articol făcut prost, după ce l-am citit am aceeași întrebare ca Andrei. Specific zaone

 • Damian

  only if Steve was there ..

 • Costi

  cred ca exista deja o aplicatie care face asta,smart switch de la samsung

 • Viorel Predatorul

  What could have happened?

 • gheorghe

  Ti-a luat vreo doua ore sa copiezi contactele pe SIM si sa-l pui in celalalt telefon ?
  Chiar incapeau vreo 250 contacte cred .

 • gheorghe

  Problema este alta . Banii cheltuiti in ecositemul Apple , care te face sa te simti diferit . Ma rog , la numite personae . Ecosistemul este conceput sa te tina captiv – nu este compatibil cu nimic , de la aplicatii , soft , hardware , conectica , parole etc . Dar dye-hard fans sunt putini – poate 15% din utilizatorii de iPhone si 1% din utilizatorii de smartphone .
  restul sunt cocalari .

 • gheorghe

  Ce ar fi facut Steve ? Un infarct vazand ca iPhone nu are mai mult de 13% din piata ?

 • amfetamin

  Pe Nokia N82 erau pe telefon,nu pe SIM,pe SIM nu puteai pune multiple numere la un contact plus poza de profil. Aproximativ 2 ore mi-a luat sa le copiez pe iPhone.

 • Pingback: Apple neaga dezvoltarea aplicatiei care faciliteaza transferul de date in Android | iDevice.ro()

 • Liviu Verestiuc

  Motorola are programul “Migrate” care face deja transferul datelor. Îți aduce agenda,pozele, nu știu sigur dacă și sms-urile… telefoanele trebuie să fie împreună, totul are loc via bluetooth.