Apple nu stie cati oameni folosesc Apple News

Timp de 3 luni dupa lansarea Apple News, compania Apple a contorizat in mod eronat numarul de persoane care folosesc aplicatia dedicata serviciului oferit impreuna cu iOS 9. Ieri Eddy Cue, vicepresedintele senior al diviziei de internet din cadrul Apple, a recunoscut problema intr-o tentativa de a convinge unii parteneri sa nu paraseasca serviciul.

Apple NewsApple nu stie cati oameni folosesc aplicatia Apple News, vicepresedintele senior al diviziei de internet, Eddy Cue, recunoscand faptul aplicatia oferita de catre cei din Cupertino are o problema in a numara corect numarul de persoane care o folosesc.

Aceasta este prima oara cand un manager al companiei Apple recunoaste in mod public o problema de acest gen al unei aplicatii sau al unui serviciu oferit utilizatorilor din lumea intreaga, iar informatia este surprinzatoare pentru o companie cu resurse atat de mari.

Eddy Cue a afirmat ca datele care au ajuns la publisherii parteneri afiseaza un numar de utilizatori mai mic decat cel real si probabil unii au decis sa paraseasca platforma din cauza numarului mic de persoane raportat de catre Apple pentru utilizarea platformei.

Acum 3 luni Tim Cook a afirmat ca Apple News are a fost incercat de 40 de milioane de persoane in prima luna, insa exista sansa ca cifra sa fie mult mai mica acum daca unii parteneri ar fi decis sa plece si Apple a luat masura neobisnuita de a recunoaste in mod public o greseala de raportare a numarului de utilizatori.

We’re in the process of fixing that now, but our numbers are lower than reality. We don’t know what the right number is. Usage has scaled very fast…but it doesn’t mean we don’t all want more.

Avand in vedere ca Apple News este o aplicatie care practic face exact ceea ce face si orice alt feed reader, putina lume a fost interesata sa paraseasca alte aplicatii ce ofera mult mai multe functii, doar pentru a utiliza ceva nativ care nu este chiar atat de bun.

Peste 2 saptamani Tim Cook va prezenta rezultatele financiare ale companiei Apple si probabil va vorbi din nou despre cifrele de utilizatori ai Apple News, asa ca va fi interesant de vazut ce date noi mai apar atunci.