Apple angajeaza noi experti pentru Apple Watch 2

In ultimele trei luni compania Apple a angajat o multitudine de experti in biomedicina care vor lucra la dezvoltarea Apple Watch 2 si a unui presupus nou produs medical care ar urma sa ofere mai multe functii biometrice decat ceasul inteligent.

Apple Watch 2 lansareLansarea Apple Watch 2 se apropie cu pasi repezi, compania Apple urmand a aduce pe piata a doua versiune a ceasului inteligent undeva in cursul lunii aprilie, asta daca isi va urma strategia stabilita anul trecut.

Pentru ca produsul este in proces de dezvoltare acum, compania Apple a publicat patru oferte de munca pentru experti in biomedicina si tehnicieni care sunt dornici sa se alature echipei de cercetare si dezvoltare care produce Apple Watch 2 pentru lansare in lumea intreaga.

Acesti experti urmeaza sa fie integrati in echipa care dezvolta dispozitive pentru monitorizarea sanatatii, acolo lucrand deja o varietate de experti in biomedicina si ingineri specializati pe implementarea de senzori biometrici in wearable-uri.

Apple a incercat sa implementeze in Apple Watch doar functii care nu impun ca dispozitivul sa fie verificat de catre autoritatile americane si sa primeasca certificarea unui dispozitiv medical, asa ca ea este limitata in functionalitatea biometrica pe care o poate oferi.

And since October, at least five people with medical research and development experience have joined Apple, according to a review of LinkedIn profiles. … over the last three or so months, Apple has snapped up employees from the medical world, according to LinkedIn.

In ciuda acestui lucru, Tim Cook a afirmat ca Apple ar putea dezvolta si dispozitive medicale in viitor, iar aceste angajati facute acum ar putea contribui la aducerea pe piata a acelor dispozitive, insa deocamdata nimeni nu stie ce planuri au cei din Cupertino in acest sens.

In ultimele trei luni compania Apple a angajati multiple persoane din domeniul biomedicinei pentru echipele sale care produc wearable-uri, unele dintre persoane lucrand la startup-uri care dezvolta wearable-uri ce ofera functii biometrice, asa ca va fi interesant de vazut ce pregateste Apple.