Apple Watch a dominat piata smartwatch-urilor in 2015

Apple Watch a reprezentat mai bine de jumatate din vanzarile de smartwatch-uri in intregul an 2015, ceasul inteligent lansat de catre compania Apple reusind sa-si surclaseze competitorii directi in principal multumita promovarii de care a beneficiat din partea celor din Cupertino.

Apple Watch a dominat fara drept de apel piata smartwatch-urilor in cursul anului 2015, ceasul inteligent al celor din Cupertino inregistrand cele mai mari vanzari dintre toate smartwatch-urile distribuite de catre diversi producatori.

Conform unor estimari publicate in cursul acestei seri, Apple Watch s-ar fi vandut in 13 milioane de exemplare in cursul anului 2015, acaparand 61% din piata smartwatch-urilor care au inregistrat vanzari totale de putin peste 21 de milioane de unitati.

Smartwatch-urile cu sistem de operare Android Wear s-au vandut in 3.2 milioane de exemplare in 2015, insumand 15.2% din piata totala a ceasurilor inteligente, in timp ce doar 400.000 de smartwatch-uri cu sistem de operare Android au fost comercializate in aceeasi perioada.

Pebble OS a avut un an bun, 1.8 milioane de unitati ale acestui ceas inteligent fiind comercializate in lumea intreaga, cota sa de piata fiind de 8.6%, usor mai mare decat cea a Tizen OS care cu 1.7 milioane de unitati vandute are o cota de piata de 8.2% din total.

New data from Juniper Research shows the Apple Watch has claimed 52% of global smartwatch shipments in 2015, despite only launching at the end of April. Its popularity far eclipsed that of rival vendors, with Android Wear shipments comprising less than 10% of sales for the year.

Desi vestile par bune pentru Apple, in realitate cifra de vanzari ale Apple Watch poate fi mai mare sau mai mica decat cea prezentata aici, cei din Cupertino refuzand categoric sa o divulge, consinderan-o un secret care i-ar putea ajuta competitorii directi in acest segment.

Acestea fiind spuse, Apple Watch pare sa o duca destul de bine.