Jocurile au generat o suma impresionanta pentru Apple in decembrie

Jocurile au fost la mare cautare in App Store in luna decembrie, compania Apple incasand o suma record multumita lor in aceasta perioada a anului, numarul mare de utilizatori noi contribuind la realizarea celor din Cupertino.

Conform unei companii specializate pe analizarea datelor privind evolutia App Store, in cursul lunii decembrie jocurile au generat incasari de 1 miliard de dolari pentru compania Apple, cu 153 de milioane de dolari mai mult decat in luna noiembrie a anului 2015.

614 milioane de descarcari pentru jocuri au fost inregistrate in luna decembrie fata de 510 milioane inregistrate in luna noiembrie, deci vorbim despre o crestere in ambele segmente, asa cum era de asteptat pentru o perioada atat de agitata precum cea a sarbatorilor de iarna.

Piano Tiles 2 ar fi fost cel mai descarcat joc al App Store in luna decembrie, el fiind urmat de catre Cut The Rope 2, Monument Valley, Temple Run 2 si Geometry Dash Meltdown, insa nu se stie despre cate milioane sau zeci de milioane de descarcari vorbim pentru fiecare in parte.

Worldwide games category downloads on Apple’s App Store grew more than 20 percent month-over-month in December, with nearly 104 million more games installed on iPhone and iPad last month than during November 2015. Revenue for the month from games neared $1 billion, up approximately 18 percent from the previous month’s $847 million.

In ceea ce priveste topul jocurilor care au generat cei mai multi bani, ei bine Clash of Clans este plasat pe prima pozitie cu incasari de 59.7 milioane de dolari in decembrie, el fiind urmat de Game of War cu 31.7 milioane de dolari, Candy Crush Saga, Madden NFL, si DoubleDown Casino.

Apple a anuntat acum cateva saptamani ca sfarsitul de an a adus un record de descarcari si incasari pentru App Store, iar cifrele oferite acum de catre companii independente confirma pe deplin acest lucru.