Am I going Down?, aplicatia care calculeaza probabilitatea de prabusire a avionului in care te afli

 Am trait sa o aud si sa o vad si pe asta. Pentru cei carora le este frica de zborul cu avionul si de orice miscare al acestuia si vor sa stie care ar fi sansele ca acel avion sa se prabuseasca, iata ca dezvoltatorii de aplicatii au venit cu “Am I going down?”

Conform Mediafax, aplicatia a fost dezvoltata de Vanilla Pixel, o companie de software ce are sediul la Londra.

Aplicatia “Am I Going Down?“, calculeaza riscul de prabusire al avionului in care se afla pasagerul, daca sunt introduse numele aeroportului de plecare si cel al aeroportului de sosire, compania aeriana si modelul avionului. De exemplu, te imbarci din Londra, de pe aeroportul Heathrow cu destinatie Milano, intr-un Airbus 319 al British Airways, acel zbor, conform aplicatiei, prezinta o probabilitate de prabusire de 1 la 4.8 milioane. Avionul A330 al companiei Virgin Atlantic Airways ce zboara de pe acelasi aeroport dar spre New York, ar avea riscul de prabusire de 1 la 5,4 milioane.

Nic johns : The original inspiration for Am I Going Down? comes from my wife (and co-founder of Vanilla Pixel), Julie,

Her fear of flying has always made travelling difficult, so I wanted to make an app that demonstrates – after entering airline, aircraft and flight details – that flying is in fact extremely safe.

As a typical example, flying on a British Airways 747-400 from London to New York has a one in nine million chance of crashing… not quite as long odds as winning the National Lottery, but not far off.

Totusi, aplicatia “Am I going Down?” nu mentioneaza metoda utilizata pentru analizarea acestor date si pentru furnizarea rezultatelor. Ar fi doar vorba de o medie ponderata care tine seama de numarul de accidente aeriene care s-au produs in trecut pentru fiecare dintre cele trei variabile. Prin urmare, metodologia de aplicare este contestabila.

Aplicatia este disponibila in iTunes pentru iPhone, iPad si iPod Touch la pretul de 1,99$ .