iOS 9.3 schimba metoda de control a setarilor de internet

In iOS 9.3 compania Apple a modificat meniul care permite controlarea setarilor de internet ale iPhone si iPad, astfel ca va trebui sa va obisnuiti cu un sistem nou de adminsitrare al conexiunilor de date celulare.

Mai exact, incepand cu iOS 9.3 compania Apple restrictioneaza complet accesul la setarile privind controlarea tipului de conexiune GSM pe care o avem in momentul in care internetul este oprit, deci nu veti mai putea face comutarea din 2G in 3G sau 4G decat daca internetul este activ.

Pana la aparitia iOS 9.3 aceasta setare putea fi facuta indiferent de statusul conexiunii celulare de date, asa ca schimbarea este surprinzatoare si nu intr-un mod bun deoarece o conexiune 2G sau 3G poate consuma mai putina baterie decat 4G daca semnalul este mai puternic.

Desigur ca iOS 9.3 este oferit in versiune beta in momentul de fata si nimeni nu stie daca aceasta modificare va fi permanenta, asa ca ramane sa vedem ce vor decide sa faca angajatii Apple in viitor cu aceasta setare pentru terminalele noastre iPhone sau pentru tabletele iPad.

iOS9.3setariconexiunecelulara 1
Meniul de setari de internet cu o conexiune celulara de date activa
iOS9.3setariconexiunecelulara 2
Meniul de setari de internet cu o conexiune celulara de date inactiva