Cum modifici viteza butonului Home al iPhone si iPad

vitezabutonhomeiphoneipadPentru cei dintre voi care nu stiau acest lucru, viteza de apasare a butonului Home al iPhone, iPad si iPod Touch poate fi modificat, astfel incat voi sa puteti defini rapiditatea cu care trebuie apasat butonul pentru a indeplini anumite functii.

Compania Apple are un meniu dedicat pentru aceasta setare in aplicatia Configurari, Settings, iar prin intermediul sau putem alege cat de rapid trebuie sa apasam butonul pentru a deschide app switcher-ul sau orice alta functie pe care o avem atribuita unei triple apasari.

Modificarea vitezei de apasare

Pentru a modifica viteza de apasare a butonului Home al iPhone, iPad si iPod Touch va trebui sa accesati mai intai meniul optiunii disponibil in Configurari > General > Accessibilitate > Buton Principal, Settings > General > Accessibility > Home Button.

In acest meniu veti avea disponibile trei optiuni foarte simple, cea implicita, default, care ofera viteza standard de apasare a butonului Home, insa si doua alte optiuni care ofera o viteza mai mica, slower, sau minima, slowest, pentru apasarea butonului.

Pentru fiecare optiune aleasa terminalul va vibra astfel incat sa ne dea de inteles cat de rapid trebuie facuta fiecare apasare in ideea de a actiona functia care ii este asociata, deci va puteti face o idee care dintre cele trei optiuni vi se potriveste sau nu.

Utilitate

Utilitatea acestei optiuni este discutabila, insa daca aveti un iDevice vechi, atunci exista posibilitatea ca aceasta functie sa imbunatateasca experienta de utilizare a butonului Home, insa totul depinde de modul in care v-ati folosit terminalul de-a lungul timpului.

In alta ordine de idei, daca aveti jailbreak si tweak-uri care sunt asociate functionarii butonului Home, aceasta optiune v-ar putea permite sa controlati diferit functiile oferite de catre ele, insa din nou, aici totul depinde de ceea ce aveti instalat in terminalele voastre.

In concluzie, cat de utila vis e pare aceasta functie ?