Ce se intampla cu datele din iPhone sau iPad dupa ce mori ?

iPhone 6s mesaje pierdute restore icloudDaca ti-ai pus vreodata intrebarea : ce se intampla cu datele din iPhone, iPad si iCloud dupa ce mor ?, ei bine raspunsul poate fi satisfacator sau nesatisfacator in functie de ceea ce ti-ai dori tu sa se intample cu datele tale.

Daca ti-ai dori ca vreo persoana apropiata sa-ti poata accesa iPhone-ul sau tableta iPad blocate cu un cod de siguranta sau amprenta, atunci din pacate acea persoana va ramane dezamagita deoarece acest lucru nu va fi posibil cu ajutorul Apple, ci doar cu ajutorul unui hacker priceput.

Daca ti-ai dori ca datele tale din iCloud sa ajunga poata fi accesate de catre o persoana apropiata, atunci compania Apple te-ar putea ajuta, insa nu si daca nu ai un ordin judecatoresc prin care sa o obligi sa-ti ofere acces la aceste date care nu sunt disponibile in contul tau.

Prin aceasta problema a trecut o femeie care a devenit recent vaduva, compania Apple refuzand sa ii ofere acces la datele Apple ID-ului sotului decedat in lipsa unui ordin judecatoresc, desi ea a prezentat certificatul sau de deces si testamentul facut inainte de a muri.

I thought it was ridiculous. I could get the pensions, I could get benefits, I could get all kinds of things from the federal government and the other government. But from Apple, I couldn’t even get a silly password. It’s nonsense.

Desi Apple a confirmat initial ca un certificat de deces va fi suficient pentru a-i transfera Apple ID-ul in posesie femeii, angajatii celor din Cupertino s-au razgandit si au cerut un ordin judecatoresc pentru transfer, asta desi chiar si pentru bunuri reale un certificat de deces a fost suficient.

Desi Apple a rezolvat intr-un final problema fara un ordin judecatoresc, afirmand ca totul a fost doar o neintelegere, compania americana nu a dorit sa ofere clarificari cu privire la procesul de transfer de date in aceste cazuri, asa ca este bine sa stiti la ce sa va asteptati daca treceti printr-o sitautie de acest gen.