Jony Ive despre colaborarea cu Bono pentru RED

Jony Ive si Apple au fost activ implicati in campania RED derulata de catre binecunoscutul artist Bono in ultimii ani, ea avand rolul de a sustine lupta impotriva HIV/SIDA in tarile slab dezvoltate, de pe continentul African.

Intr-un interviu extins, Jony Ive a vorbit despre cateva dintre aspectele colaborarii cu Bono si organizatia RED, compania Apple donand nu mai putin de 350 de milioane de dolari in 10 ani de parteneriat prin vanzarea de produse speciale Product RED.

Totul a inceput cu 10 ani in urma cand Steve Jobs a fost activ implicat intr-un proiect de creare primului produs pentru campania RED, acesta fiind un iPod, de atunci si pana in prezent Apple oferind anual diverse produse cu marcajul Product RED, o parte din profit fiind donat organizatiei.

De la simple produse vandute de catre Apple, Jony Ive a trecut la licitatii caritabile in care au fost vandute produse ale caror design a fost creat de catre el si de catre designerul Marc Newson, acestea generand milioane de dolari pentru organizatia lui Bono.

The late Steve Jobs was involved with Red, designing and selling a Red-branded iPod. Apple has maintained its connection since Jobs’ death in 2011. Two years ago, Sir Jonathan Ive, Apple’s chief design officer, and his colleague Marc Newson, ran an auction of specially designed products, including a Leica Digital Rangefinder camera the pair customised, which sold for $1.8m. The auction raised $13m for Red, matched by The Bill & Melinda Gates Foundation.

Jony Ive afirma ca implicarea sa in acest proiect merge mult mai departe de simpla idee de a fi un model pentru alte companii care ar putea dona sume similare pentru lupta impotriva HIV/SIDA, el gandindu-se in principal la persoanele afectate de acest virus.

I’m much more interested in how a mother feels whose daughter is still alive than whether Red has had an impact on other companies. The thing that first struck me was that the magnitude and ugliness of the problem would normally be cause for people to turn away. I loved the way Bono saw it as a problem to be solved.

Jony Ive a fost marcat de modul in care Bono a inteles drama prin care trec oamenii infectati cu virusul HIV si a inteles ca poate fi de un real ajutor in incercarea de a eradica virusul si de a face viata victimelor mult mai usoara prin banii stransi in ajutorarea lor.

Mai multe detalii gasiti in acest interviu.