Prima Pagina AppStore App Store genereaza cu 75% mai multi bani decat Google Play

App Store genereaza cu 75% mai multi bani decat Google Play

App Store genereaza cu 75% mai multi bani decat Google Play si aceasta situatie este foarte veche deoarece vorbim despre doua magazine de aplicatii care sunt dedicate unor tipuri diferite de utilizatori, cel putin din punct de vedere financiar.

Desi Google Play genereaza de 2 ori mai multe descarcari decat App Store, in ceea ce priveste profitabilitatea, magazinul virtual de aplicatii al celor de la Apple genereaza mult mai multi bani, iar Google nu prea are ce sa faca in aceasta privinta.

In 2014 App Store genera cu 70% mai multi bani decat Google Play, insa acest procent a crescut la 75% in 2015, semn ca Apple reuseste sa atraga mai multi dezvoltatori catre magazinul sau, lucru care ar trebui sa fie imbucurator pentru partenerii care profita de pe urma sa.

Datele acestea au fost obtinute prin analizarea datelor oferite de peste 1 milion de aplicatii din App Store si Google Play, iar datele sunt partiale in ceea ce priveste numarul de descarcari deoarece aplicatiile companiei Apple nu pot fi monitorizate.

App Store profitabil Google Play 1

Ca sa fiu complet sincer, ma astept ca diferenta dintre App Store is Google Play sa continue sa creasca in conditiile in care utilizatorii Android nu sunt dispusi sa cheltuie bani pentru aplicatii sau in aplicatii, iar acest lucru va determina tot mai multi dezvoltatori sa se indrepte spre Apple.

 • disqus_DPH51pchVl

  Si aplicatiile sunt mai de calitate

 • Manto

  Am observat si eu asta. De exemplu la Real racing 3, masinile au doar 3 roti. Plus ca in momentul in care am cumparat un Ferrari, mi l-au dat lovit

 • Manto

  Ar trebui sa se faca o statistica cu ce procent din aplicatiile google sunt free si ce procent din aplicatiile din appstore sunt free.
  Statistica din articol e pe Statele Unite sau la nivel global?

 • ediii

  Normal :)) pai de ce sa dau 6dolari pe un joc? Cand i-l pot Descarcă de pe google pe gratis? (Android)

 • guldur

  Majoritatea aplicatiilor bune,
  Care conteaZa (nu pocnitorile) sunt contracost si in google play si in appstore. Dar utilizatorii de iphone clar au mai multi bani si cumpara aplicatiile sau app in purchase uri. Astialalati n au asa multi bani (ca altfel si ar fi luat iphone) si normal ca daca 200 de lei pe o petarda android (90% din tel cu android din lume sunt bombe iefine) n o sa cumperi aplicatii pt el ca i triplezi valoarea. Logic, nu? >:)

 • Viorel Predatorul

  Ce e de remarcat este faptul că veniturile Google Play din 2015 au depășit veniturile App Store din 2013. În condițiile în care Google Play înregistrează o creștere a descărcărilor, și App Store este stagnant, e posibil ca în câțiva ani, Google Play să ajungă din urmă App Store.

  Totodată este uimitor să vezi că din 2013, App Store nu înregistrează creștere pe descărcarea de aplicații. Și asta în ciuda creșterilor de vânzări de idevices anunțate de Apple. Să fi ajuns piața iDevice la maturitate?

 • disqus_DPH51pchVl

  I-ai verificat noxele? Kilometrajul nu era dat inapoi? Am inteles ca a fost folosita de o batranica, care mergea doar la piata cu masina

 • Manto

  Ahaaha, clar. Ai uitat sa zici ca batranica a folosit-o in Germania si avea garaj