App Store genereaza cu 75% mai multi bani decat Google Play

App Store genereaza cu 75% mai multi bani decat Google Play si aceasta situatie este foarte veche deoarece vorbim despre doua magazine de aplicatii care sunt dedicate unor tipuri diferite de utilizatori, cel putin din punct de vedere financiar.

Desi Google Play genereaza de 2 ori mai multe descarcari decat App Store, in ceea ce priveste profitabilitatea, magazinul virtual de aplicatii al celor de la Apple genereaza mult mai multi bani, iar Google nu prea are ce sa faca in aceasta privinta.

In 2014 App Store genera cu 70% mai multi bani decat Google Play, insa acest procent a crescut la 75% in 2015, semn ca Apple reuseste sa atraga mai multi dezvoltatori catre magazinul sau, lucru care ar trebui sa fie imbucurator pentru partenerii care profita de pe urma sa.

Datele acestea au fost obtinute prin analizarea datelor oferite de peste 1 milion de aplicatii din App Store si Google Play, iar datele sunt partiale in ceea ce priveste numarul de descarcari deoarece aplicatiile companiei Apple nu pot fi monitorizate.

App Store profitabil Google Play 1

Ca sa fiu complet sincer, ma astept ca diferenta dintre App Store is Google Play sa continue sa creasca in conditiile in care utilizatorii Android nu sunt dispusi sa cheltuie bani pentru aplicatii sau in aplicatii, iar acest lucru va determina tot mai multi dezvoltatori sa se indrepte spre Apple.