Facebook implementeaza noi functii pentru iPhone

Compania Facebook a anuntat implementarea unor noi functii pentru aplicatia dedicata terminalelor iPhone, utilizatorii din lumea intreaga urmand a interactiona mult mai usor cu continutul pe care il vad in propriile terminale.

Mai exact, compania Facebook va implementa noi functii 3D Touch pentru posesorii de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, acestia urmand a interactiona mult mai usor cu postarile pe care le vor vedea in news feed-ul afisat in aplicatia Facebook pentru iOS.

Conform celor de la Facebook, apasarile usoare pe o postare vor genera o afisare a unui sumar al ei, in timp ce o apasare mai puternica va deschide automat acea postare in ecranul principal, asa cum se intampla si in alte aplicatii are au gesturile Peek si Pop implementate.

Gesturile Peek si Pop pentru 3D Touch vor fi implementate de catre compania Facebook in aplicatie pentru link-urile publicate de utilizatori, paginile de profil, paginile standard, grupuri, evenimente, poze, poze de profil si poza principala afisata pentru o pagina de profil.

Separat de gesturile Peek si Pop, compania Facebook va implementa o noua scurtatura pentru aplicatia dedicata iPhone-urilor, aceasta urmand a deschide rapid propriul timeline al unui utilizator, asa ca nu va mai trebui sa il cautati prin meniuri dupa deschiderea aplicatiei.

Facebook a anuntat ca va incepe testarea noilor gesturi 3D Touch cu un grup select de utilizatori incepand de astazi, asa ca o actualizare cu noua functionalitate va fi disponibila in viitorul nu foarte indepartat.