CEO-ul Daimler s-a intalnit cu reprezentanti ai Apple si Google

Dieter Zetsche este CEO-ului grupului Daimler care produce binecunoscutele masini Mercedes-Benz, iar intr-un interviu recent el a vorbit despre o vizita facuta impreuna cu unii manageri ai grupului la 70 de companii din Sillicon Valley.

Dieter Zetsche a confirmat faptul ca proiectul pentru dezvoltarea masinii Apple este mult mai avansat decat isi imagina si ca acelasi lucru este valabil pentru proiectul Google privind dezvoltarea unui software dedicat masinilor autonome.

Conform lui Dieter Zetsche, atat Apple cat si Google au capacitatea de a dezvolta proiectele initiate in domeniul automobilelor, asta desi zilele trecute am aflat ca seful proiectului care dezvolta masina Apple va parasi compania din cauza unor probleme personale.

In baza informatiilor date de catre CEO-ul Daimler s-ar putea trage concluzia ca el si echipa sa s-au intalnit inclusiv cu reprezentanti ai Apple si Google, iar o posibila colaborare cu oricare dintre companii nu poate fi exclusa, indiferent de planurile lor.

Our impression was that these companies can do more and know more than we had previously assumed. At the same time they have more respect for our achievements than we thought. There were concrete talks. I will not say anything about the content. It was not just about the fact that there is an innovative spirit in the Valley.

Mercedes-Benz dezvolta un sistem care le va permite masinilor sa se conduca singure pe drumuri, iar un test recent a demonstrat ca un model din clasa de lux a circulat fara ajutor uman timp de 103 km, deci in viitor exista sanse ca asemenea sisteme sa fie integrate in masinile germanilor.

In ceea ce priveste o posibila colaborare cu Apple, cei din Cupertino ar putea fi interesati sa afle anumite secrete privind productia masinilor, insa e putin probabil sa caute un partener pentru fabricare deoarece Daimler va impune cu siguranta costuri foarte mari de productie.