Seful proiectului masinii Apple va parasi compania

masina Apple confirmataSeful diviziei care dezvolta Project Titan in cadrul Apple, adica proiectul masinii electrice si eventual autonomeSteve Zadesky, isi va parasi pozitia detinuta in companie in urmatoarea perioada din motive personale.

Desi plecarea sa este subita si ridica foarte multe semne de intrebare in legatura cu viitorul proiectului masinii Apple, se pare ca plecarea lui Steve Zadesky nu ar avea legatura cu altceva decat probleme personale, el fiind angajat al companiei Apple de mai bine de 16 ani.

Steve Zadesky a primit in cursul anului 2014 sarcina de a investiga posibilitatea ca Apple sa dezvolte o masina electrica si autonoma, el fiind ales pentru a organiza o divizie care sa dezvolte masina, iar la sfarsitul anului trecut el a trebuit sa tripleze echipa de 600 de angajati ai acestei divizii.

Steve Zadesky a fost si inginer al Ford inainte de a se angaja in cadrul Apple, iar in perioada recenta se pare ca echipa sa din cadrul Apple a avut probleme in a raporta obiective realizabile pentru dezvoltarea masinii electrice si autonome ce se afla in dezvoltare.

Still, the pending departure marks a setback for one of the most talked-about projects in the technology field. Apple has become the most valuable company in the world making consumer electronics products, but moving into the automotive sector poses big new challenges.

Se pare ca echipa Apple care dezvolta masina electrica este de parere ca obiectivele impuse de catre conducere nu sunt realizabile, iar raspunsul echipei lui Tim Cook a fost ca ele trebuie indeplinite pana la finalul anului 2019 pentru ca masina sa fie lansata pe piata.

Practic, Apple dezvolta o masina electrica si autonoma, dar echipa care o face nu este increzatoare ca obiectivele impuse pot fi indeplinite, seful acestei echipe urmand a parasi compania Apple in perioada imediat urmatoare, din motive personale.

Privind lucrurile din exterior se pare ca Apple are probleme in a isi dezvolta masina electrica si autonoma, insa acest lucru era de asteptat si in 3 ani are suficient timp pentru a rezolva totul in vederea lansarii produsului pe piata.

15 COMENTARII

 1. asta ar insemna ca acumulezi experienta testand pe cumparatori. ceea ce oricum majoritatea o fac 🙂
  Toate au asa zise boli ale copilariei in primul an

 2. 3 ani este putin pt a dezvolta o masina cap-coada – probabil Apple va dezvolta doar partea de “autonoma” , restul urmand a fi facut de altii cu mai multa experienta .

 3. Sau probabil că a citit comentariile tale și omul și-a dat seama că oricine poate dezvolta o mașină, important e să ai o idee. A realizat că își poate face singur mașină, fără să lucreze pentru Apple.

 4. Păi tu spuneai că nu e nevoie de bani, că ideile nu costă.
  În altă ordine de idei, nu știm ce motive are omul. Poate că a devenit bunic, și vrea să își dedice timpul nepoților.

 5. O sa te “aibe”? Bun… da stirea asta pe Bloomberg ca sa mai calmezi spiritele pe nasdaq. Doar asa se mai potoleste variatie preturilor actiunilor Apple. O sa te “aibe” pe tine, si asa o sa le mearga bine!
  EPIC!! :)))))