Samsung anunta profit in scadere, 82 milioane de smartphone-uri vandute

Compania Samsung a prezentat in cursul noptii trecute rezultatele financiare pentru T4 2015, profitul companiei fiind in scadere din cauza diviziei mobile care din pacate nu a reusit sa isi revina dupa cateva trimestre fiscale de probleme constante.

Conform companiei Samsung, profitul net a scazut cu 40% la 2.7 miliarde de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vorbim despre o reducere serioasa a banilor care raman in conturile companiei, iar asta din cauza vanzarilor slabe de smartphone-uri la nivel global.

Pentru intregul an 2015 incasarile companiei Samsung au scazut cu 2.5% la 165 de miliarde de dolari, iar aici nu vorbim despre o problema extrem de mare precum in cazul profitului pentru T4 2015, insa este clar ca la coreeni lucrurile nu mai merg atat de bine precum in anii trecuti.

Daca Apple a anuntat incasari si profit record in T4 2015, cei de la Samsung nu au venit cu vesti la fel de bune, iar principalul vinovat raportat de catre ei sunt vanzarile proaste de smartphone-uri din cauza concurentei facute de catre Apple si diversi producatori chinezi.

In T4 2015 Samsung a vandut putin peste 82 de milioane de smartphone-uri, cu 8 milioane de unitati mai multe decat compania Apple, insa in ciuda acestui lucru profitul sau a fost mult mai mic decat al celor din Cupertino.

Acestea fiind spuse, Samsung nu a avut un T4 2015 chiar atat de grozav si lucrurile nu par sa se indrepte prea curand.