Apple si Samsung domina piata smartphone-urilor

Apple si Samsung au dominat piata smartphone-urilor in T4 2015, cele doua companii reusind sa vanda impreuna aproape jumatate din totalul smartphone-urilor comercializate in lumea intreaga, diferenta fata de competitori fiind enorma, asa cum era de asteptat.

Dupa cum puteti vedea in tabelul de mai jos, Samsung este creditata cu vanzarea a 85.6 milioane de smartphone-uri in T4 2015, desi unii sustin ca in realitate au fost vanzari de 82 de milioane de unitati, Apple anuntand oficial ca a vandut 74.8 milioane de iPhoneuri in aceeasi perioada.

Indiferent de cifra, Apple si Samsung au dominat fara drept de apel piata globala a smartphone-urilor, cele doua companii avand cote de piata de 21.4% si respectiv 18.7%, vanzarile Apple crescand cu 0.3 milioane de unitati fata de T4 2014, in cazul Samsung cresterea fiind intre 7 si 10 milioane de unitati, fara date oficiale.

Intre Apple si a treia companie din topul producatorilor de smartphone-uri exista o diferenta de 32 de milioane de unitati vandute, cei de la Huawei furand pozitia a treia de la Lenovo, care are 20 de milioane de untiati vandute, Xiaomi ocupand pozitia a patra.

vanzari smartphone T4 2015

In total in T4 2015 au fost vandute 399.5 milioane de smartphone-uri, cu aproape 22 de milioane de unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2014, semn ca lumea inca mai este interesata sa cumpere acest tip de terminale mobile.