Tesla va oferi o functie neasteaptata pentru iPhone

10

Tesla este cel mai mare vanzator de masini electrice de pe planeta, iar CEO-ul a confirmat o schimbare majora pregatita de catre a sa companie, ea urmand a le oferi posesorilor de terminale iPhone posibilitatea de a face mirroring pentru aplicatii in consola centrala.

In cadrul unei conferinte organizate in Hong Kong in cursul acestei zile, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat ca a sa companie nu va crea un SDK pentru dezvoltarea de aplicatii pentru masinile proprii, ci va permite mirroring-ul de aplicatii direct de pe terminalele iPhone.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, aplicatiile disponibile pe terminalele iPhone vor putea fi afisate prin mirroring direct pe ecranele de 17 inch din consola centrala a masinilor Tesla, totul printr-o conexiune wireless, asa cum se intampla si in cazul Apple TV.

Oferind aceasta optiune in mod nativ pentru toti posesorii de masini Tesla, compania elimina necesitatea de a mai sustine un SDK si de a verifica aplicatii care ar trebui distribuite printr-un App Store pentru a vedea daca ele pot pune in pericol siguranta soferilor cand conduc.

As we have sort of thought about it more, the logic thing to do from an app standpoint is to maybe allow apps on your iPhone or Android to project onto the center display, as opposed to trying to create a new app ecosystem. So that is probably going to be our focus in the future to enable you to project apps from your phone to the center screen.

Desi in momentul de fata exista aplicatii pentru iPhone sau Apple Watch care permit controlarea anumitor functii ale unei masini Tesla, ceea ce va oferi compania in mod nativ este diferit si nu are legatura cu controlarea masinii, ci doar cu afisarea aplicatiilor in consola centrala.

Deocamdata nu se stie cand va avea Tesla aceasta functionalitate disponibila pentru masini, insa ea urmeaza sa ofere un beneficiu extrem de interesant.