Cat a platit Google pentru a rascumpara Google.com

Pentru cei dintre voi care nu stiu acest lucru, in cursul anului trecut un barbat din SUA a reusit sa cumpere si sa detina timp de 1 minut domeniul google.com, da, celebrul domeniu detinut de catre compania care administreaza cel mai mare motor virtual de cautare de pe planeta.

Barbatul a reusit sa cumpere google.com dintr-o greseala a sistemului Google care vinde domenii, el fiind deposedat dupa un singur minut de domeniul nou achizitionat, fara a-l putea administra in vreun fel in secundele in care l-a avut in posesie in mod miraculose.

Acum daca va gandeati ca Google va lasa problema sa treaca neobservata, ei bine va inselati deoarece Google s-a gandit sa il rasplateasca pe barbat pentru greseala sa, asa ca s-a hotarat sa ii plateasca suma de 6,006.13 dolari, adica asa cum s-ar scrie Google in cifre.

Pentru ca a considerat ca nu merita sa primeasca acesti bani, barbatul a hotarat sa doneze respectiva suma catre o organizatie caritabila, iar la auzul acestei vesti compania Google a decis sa isi dubleze oferta, asa ca i-a platut 12.012.26 dolari in final, barbatul tinand cealalta jumatate de suma.

You may have read about Sanmay Ved, a researcher from who was able to buy google.com for one minute on Google Domains. Our initial financial reward to Sanmay—$ 6,006.13—spelled-out Google, numerically (squint a little and you’ll see it!). We then doubled this amount when Sanmay donated his reward to charity.

Desi anul trecut barbatul nu a vorbit despre ceea ce a patit cu achizitionarea domeniului Google.com, ieri compania Google a povestit totul pe propriul blog, confirmand si suma care a fost platita in final dupa recuperarea propriului domeniu.