Vaio, Toshiba si Fujitsu – fuziunea majora pentru productia PC

Vaio, Toshiba si Fujitsu sunt trei dintre cunoscutii producatori de PC-uri de pe planeta, iar conform unui zvon surprinzator, ei ar intentiona sa fuzioneze pentru a produce PC-uri care ar urma sa fie vandute global sub un singur brand despre care nu se stie nimic deocamdata.

Discutiile dintre Vaio, Toshiba si Fujitsu privind fuziunea au ajuns intr-un stadiu atat de avansat incat partenerii care le asambleaza produsele au fost anuntati sa sisteze temporar productia, asa ca un anunt cu privire la intentiile lor ar urma sa fie facut in perioada urmatoare.

Toate cele trei companii au fost fondate in Japonia, iar o fuziune intre Vaio, Toshiba si Fujitsu ar avea un impact major asupra pietei PC-urilor pentru ca vorbim despre trei entitati care livreaza cantitati mari de PC-uri anual si care inregistreaza incasari enorme.

In momentul de fata Vaio, Toshiba si Fujitsu insumeaza 30% din piata japoneza de PC-uri, iar o fuziune intre companii ar asigura un avans minor fata de parteneriatul NEC/Lenovo, un imens avans putand fi luat de catre noua companie ca parte a schimbarii.

Japan-based PC brand vendors Vaio (previously Sony), Toshiba and Fujitsu reportedly are ready to merge their notebook businesses into a company, a move which will affect Taiwan-based notebook ODMs, particularly Pegatron Technology, according to sources from the upstream supply chain.

Uitandu-ne la vanzarile globale, niciunul dintre cei trei producatori nu apare in top 5 vanzatori de PC-uri, ceea ce inseamna ca niciuna dintre companii nu a vandut mai mult de 20 de milioane de PC-uri in cursul anului trecut, deci o fuziune le-ar ajuta enorm.

Deocamdata nimeni nu stie in ce conditi s-ar realiza aceasta fuziune si ce brand urmeaza sa ramana principal pentru vanzarea de PC-uri, insa este clar ca vorbim despre o miscare majora pe care companiile japoneze intentioneaza sa o faca anul acesta.

2 COMENTARII