Apple este obligata sa plateasca 628 milioane de dolari dupa pierderea unui proces

Luna trecuta compania VirnetX a introdus un proces impotriva Apple cerand plata de despagubiri din cauza faptului ca producatorul de iDevice-uri a folosit fara drept unele tehnologii brevetate in produsele sale, o instanta americana luand ieri o decizie.

Instanta din Texas a decis ca Apple trebuie sa plateasca 625 de milioane de dolari catre compania VirnetX din cauza faptului ca a folosit fara drept unele tehnologii VPN in serviciile iMessage si FaceTime, incalcand brevetele de inventie ale VirnetX.

VirnetX a castigat si in 2012 un proces impotriva Apple, insa decizia a fost anulata de o instanta de apel, procesul intentat in 2016 avand la baza cererea de plata unor daune care insumeaza 532 milioane de dolari, suma finala fiind stabilita la 625 milioane de dolari.

Apple a sustinut in fata judecatorilor ca VirnetX nu a fost rezonabila in cerintele privind taxele de licentiere, cerand mai multi bani decat ar fi trebuit sa primeasca, acest lucru fortand-o sa ia decizia de a ii incalca brevetele de inventie de la bun inceput.

Indiferent cat de valida sau nu este motivatia companiei Apple, in final va trebui sa lupte pentru a nu plati 625 de milioane de dolari catre VirnetX pentru incalcarea brevetelor sale de inventie, suma fiind mare desi iDevice-urile produc si mai multi bani.

Apple a mai pierdut un proces cu SmarFlash LLC. in 2015, o instanta obligand-o sa plateasca 533 de milioane de dolari acelei companii, iar acum adaugam inca 625 de milioane de dolari la totalul banilor datorati de catre Apple altor companii.