Smartphone-urile cu autonomie de o saptamana se apropie de lansare

Principala problema a smartphone-urilor in ziua de astazi este legata de autonomia bateriei, producatorii de terminale mobile fiind aparent incapabili sa implementeze baterii care sa sustina functionalitatea unui dispozitiv pentru mai mult de o singura zi de utilizare intensa, putine smartphone-uri oferind o autonomie mai buna.

Intr-o incercare de a rezolva aceasta problema, compania Intelligent Energy dezvolta o baterie pentru smartphone-uri bazata pe celule energetice, aceasta componenta oferind o autonomie de pana la o saptamana pentru smartphone-urile care ar putea-o avea instalata.

Cei de la Intelligent Energy au incheiat deja un acord cu un producator de smartphone-uri in vederea dezvoltarii unei baterii care sa poata fi inclusa in smartphone-urile vandute de catre el, iar daca proiectul va avea succes, atunci primul smartphone cu o autonomie de o saptamana va fi lansat.

Tehnologia celulelor energetice a fost deja utilizata in baterii externe si singurul dezavantaj sta in faptul ca acele celule energetice trebuie inlocuite la diverse perioade de timp, insa autonomia oferita de catre ele este mult mai mare decat ce a actualelor baterii.

We believe embedding fuel cell technology into portable devices provides a solution to the current dilemma of battery life and with consumers demanding more and more from their phones, battery innovation has not kept up. What we offer is a solution that is clean and efficient and means consumers could be truly mobile and free from the constraints of the grid.

Desigur ca nimeni nu stie cand va fi lansat un smartphone cu baterie bazata pe celule energetice, insa daca cel putin un producator de smartphone-uri investeste in idee, este clar ca nu va trece mult timp pana vom vedea macar prototipuri.