Prima Pagina smartphone Smartphone-urile cu autonomie de o saptamana se apropie de lansare

Smartphone-urile cu autonomie de o saptamana se apropie de lansare

Principala problema a smartphone-urilor in ziua de astazi este legata de autonomia bateriei, producatorii de terminale mobile fiind aparent incapabili sa implementeze baterii care sa sustina functionalitatea unui dispozitiv pentru mai mult de o singura zi de utilizare intensa, putine smartphone-uri oferind o autonomie mai buna.

Intr-o incercare de a rezolva aceasta problema, compania Intelligent Energy dezvolta o baterie pentru smartphone-uri bazata pe celule energetice, aceasta componenta oferind o autonomie de pana la o saptamana pentru smartphone-urile care ar putea-o avea instalata.

Cei de la Intelligent Energy au incheiat deja un acord cu un producator de smartphone-uri in vederea dezvoltarii unei baterii care sa poata fi inclusa in smartphone-urile vandute de catre el, iar daca proiectul va avea succes, atunci primul smartphone cu o autonomie de o saptamana va fi lansat.

Tehnologia celulelor energetice a fost deja utilizata in baterii externe si singurul dezavantaj sta in faptul ca acele celule energetice trebuie inlocuite la diverse perioade de timp, insa autonomia oferita de catre ele este mult mai mare decat ce a actualelor baterii.

We believe embedding fuel cell technology into portable devices provides a solution to the current dilemma of battery life and with consumers demanding more and more from their phones, battery innovation has not kept up. What we offer is a solution that is clean and efficient and means consumers could be truly mobile and free from the constraints of the grid.

Desigur ca nimeni nu stie cand va fi lansat un smartphone cu baterie bazata pe celule energetice, insa daca cel putin un producator de smartphone-uri investeste in idee, este clar ca nu va trece mult timp pana vom vedea macar prototipuri.

 • Has A

  Deja sunt bateri care se incarca is cateva secunde si tin o saptamana !! dar stim cu toti ca fie care companie ne vinde aceleasi smartphonuri doar cu o aplicatie noua si un buton nou sa zic asa !!! daca vor in ziua de azi au si holograma si orice dar asta o vom vedea peste. cateva ani !!

 • Srb Srb

  O placere, 6310i memories

 • Srb Srb

  Tin minte ca pe nokia jucam o gramada Snake si ma tinea bateria o gramada. Eu cred ca in viitor omenirea o sa aibe telefoane care sa tina si o luna bateria, e totul de R&D (adica de research and developement). Nu a intrat inca Apple pe domeniu ca cu siguranta ar face super bateri

 • Srb___Srb

  A innebunit lumea !