Angajatii Apple primesc zeci de mii de dolari pentru propriile Apple ID-uri

Angajatii Apple din Irlanda au declarat pentru o publicatie americana ca diversi hackeri le ofera pana la 20.000 de euro pentru a obtine acces la datele lor de logare in serverele interne ale companiei Apple, suma variind in functie de pozitia pe care o ocupa acel angajat in cadrul companiei.

In Irlanda Apple nu are angajati cu pozitii foarte importante pentru companie, insa hackerii sunt oricum interesati sa obtina datele de logare ale Appel ID-urilor folosite de catre acestia pentru a accesa informatii confidentiale ale companiei americane.

Conform unui angajat al companiei Apple, el ar fi putut primi pana la 20.000 de euro de la diversi hackeri pentru a le vinde acces la contul sau folosit pentru a accesa serverele interne ale Apple, insa el nu este singurul care este curtat de catre hackerii care incearca sa obtina acces la secretele celor din Cupertino.

Se pare ca persoanele care au fost recent angajate sau au ajuns recent intr-o pozitie de conducere sunt avute in vedere, persoanele care lucreaza de mult timp in companie sau incearca sa isi creeze o cariera fiind evitate deoarece exista sanse mici sa accepte o asemenea propunere.

You’d be surprised how many people get on to us, just random Apple employees. You get emails offering you thousands [of euros] to get a password to get access to Apple. I could sell my Apple ID login information online for €20,000 (£15,000 / $23,000) tomorrow. That’s how much people are trying. They look for someone who has jumped diagonally into a junior managerial position, so not a lifer working their way up, and not a lifer who has been there a long time.

Angajatii Apple care au oferit aceste detalii nu au spus si ce anume ar cauta hackerii pentru ca probabil nu stiu, insa au afirmat ca Apple este extrem de atenta cu masurile de securitate impuse angajatilor, iar detinatorul Apple ID-ului prin care sunt furate date ar fi descoperit imediat.

Desi unii nu sunt dispusi sa accepte asemenea oferte, altii ar putea fi tentati sa castige foarte rapid bani, mai ales daca intentioneaza sa paraseasca Apple si cred ca in viitor vom mai auzi multe detalii despre aceste atacuri indreptate impotriva Apple.