10 trucuri care fac iPhone mai util

 Oricat de mult folosim iPhone-ul zi de zi, exista o multitudine de functii relativ necunoscute. Unele dintre aceste functii sunt “ingropate” in meniul Setari in timp ce altele sunt chiar la… vedere dar ignorate.

Unele din urmatoarele functii sunt disponibile in iOS 8, altele in iOS 9. Evident, de unele aveati deja habar, dar in ideea ca multi nu le cunosc, am sa le postez pe toate.

Controleaza iPhone-ul prin simpla miscare a capului.

Mergeti la Setari>General>Accessibilitatea and apoi dati in jos la Interactiuni si apasati “Control comutator” apasa “Comutator” apoi “adauga un comutator nou”. Selecati “Camera” si alegeti “Miscare cap stanga sau “Miscare Cap dreapta.” si selectati o actiune din submeniul “Sistem“.

Redu consumul de baterie activand functia ” Tonul de Gri “

Mergeti la Setari> General> Accesabilitate> apasati Tonul de Gri.

Acceseaza informatiile medicale din ecranul de blocare. 

Daca in aplicatia Sanatate v-ati pus informatiile medicale, le puteti accesa fara a debloca telefonul. Apasati butonul “ Urgenta “, care apare cu tastatura pentru introducerea codul de siguranta si veti vedea butonul medical de identitate pe coltul din stanga jos.

Afla cine te-a sunat chiar daca nu ai numarul trecut in agenda de contacte. 

Cu iOS 9, Apple a adaugat o noua functie care afiseaza numele posibil al unui apelant necunoscut. Daca primiti un apel telefonic de la cineva caruia i-ati trimis e-mail si adresa de e-mail a persoanei respective este asociat cu numarul sau de telefon, acesta va apare ca o sugestie atunci cand persoana respectiva va suna.

Poti sa raspunzi la mesaje text fara a fi nevoit sa deblochezi telefonul.

Printr-un gest facut pe notificare si swip spre stanga. Veti vedea o optiune de “Raspuns“, astfel puteti raspunde fara a debloca iPhone-ul.

Deasemenea, puteti raspunde la mesajele text si daca va aflati intr-o aplicatie. Glisati printr-o atingere de sus in jos, apare mesajul caruia ii puteti da ” Raspuns “.

Ce aplicatii consuma cea mai multa energia a bateriei. Mergeti la setari > baterie. Astfel veti afla ce aplicatii consuma cea mai mare putere a bateriei.

Cum vezi toate pozele trimise de cineva, si vice-versa.

Exista o modalitate usoara de a vizualiza toate pozele si videoclipurile trimise de cineva. Doar deschideti conversatia avuta cu persoana respectiva in “Mesaje” aplicația si apasati butonul “Detalii”.

Partajeaza locatia curenta cu un prieten.

Daca nu ai chef sa stai la discutii si sa-i explici cuiva cu care vrei sa te intalnesti unde esti, apasa in conversatia din mesaje butonul “Detalii” si selecteaza “Trimiteti localizarea voastra actuala“. 

Cum vezi toate locurile/locatiile prin care ai fost. 

Apasati meniul Setari>Intimitate>Sercivii de localizare>Servicii de sistem. Dati in jos si selectati”Locuri frecvente” si uitati-va in istorie.

vezi locurile prin care ai fost iphone