Ce inseamna sa renunti 18 luni la smartphone ?

 Smartphone-urile au devenit foarte importante in viata noastra din ultimul deceniu, dar este acesta realmente un lucru bun?

Toate intreruperile, distragerile constante si diferitele notificari primite dealungul zilei de ziarista Jenna Woginrich pe smartphone-ul personal, a facut-o pe aceasta sa renunte complet la smartphone timp de 18 luni. Despre intreaga experienta a scris in The Guardian, iar Woginrich ne spune cum a fost fara smartphone ultimul an si jumatate, si se pare ca au existat foarte multe inconveniente.

In prima faza, si-a anuntat persoanele de interes si familia ca va putea fi contactata doar prin e-mail (pe care il verfica doar de la laptop) si pe telefonul fix, la munca sau acasa. Pe de pe o parte a observat ca a nu avea in continuu un smartphone-ul este incomod, pierdea din interactiuni, “barfele” de pe retelele de socializare, si alte chestii incomode intr-o multime de moduri. Pe de alta parte simtea ca nu mai este distrasa constant si putea fi mai productiva.

“I’m a freelance writer and graphic designer with many reasons to have a little computer in my holster, but I don’t miss it,” she explains. “There are a dozen ways to contact me between email and social media. When I check in, it’s on my terms. No one can interrupt my bad singing of Hooked on a Feeling with a text message. It’s as freeing as the first night of a vacation.”

Woginrich mai spune ca, calitatea ei de viata a fost mult mai buna de cand a renuntat la smartphone. Numarul de distrageri prezente in viata noastra este ridicol de mare iar renuntand la unele ele iti confera spatiu sa… gandesti! Pornind de la faptul ca acum priveste oamenii in ochi, si nu-si verifica smartphone-ul la fiecare notificare, si socializeaza mai mult fata in fata, pana la faptul ca este fizic si mental mai sanatoasa. A realizat faptul ca se poate trai foarte bine fara smartphone atata timp cat poti pastra contactul cu lumea online pe laptop. Marele inconvenient este ca nu se poate lua legatura prin telefon, in orice momente, si mai ales, in cazuri de urgenta.

” My business, social life, and personal safety have not evaporated overnight either. Turns out a basic internet connection and laptop is plenty of connectivity to keep friends informed, weekends fun and trains running on time.”

Suna frumos intradevar, dar personal nu as putea sa o fac, din N motive. Voi credeti ca ati reusi sa stati fara smartphone 18 luni?