Prima Pagina Apple Ce inseamna sa renunti 18 luni la smartphone ?

Ce inseamna sa renunti 18 luni la smartphone ?

 Smartphone-urile au devenit foarte importante in viata noastra din ultimul deceniu, dar este acesta realmente un lucru bun?

Toate intreruperile, distragerile constante si diferitele notificari primite dealungul zilei de ziarista Jenna Woginrich pe smartphone-ul personal, a facut-o pe aceasta sa renunte complet la smartphone timp de 18 luni. Despre intreaga experienta a scris in The Guardian, iar Woginrich ne spune cum a fost fara smartphone ultimul an si jumatate, si se pare ca au existat foarte multe inconveniente.

In prima faza, si-a anuntat persoanele de interes si familia ca va putea fi contactata doar prin e-mail (pe care il verfica doar de la laptop) si pe telefonul fix, la munca sau acasa. Pe de pe o parte a observat ca a nu avea in continuu un smartphone-ul este incomod, pierdea din interactiuni, “barfele” de pe retelele de socializare, si alte chestii incomode intr-o multime de moduri. Pe de alta parte simtea ca nu mai este distrasa constant si putea fi mai productiva.

“I’m a freelance writer and graphic designer with many reasons to have a little computer in my holster, but I don’t miss it,” she explains. “There are a dozen ways to contact me between email and social media. When I check in, it’s on my terms. No one can interrupt my bad singing of Hooked on a Feeling with a text message. It’s as freeing as the first night of a vacation.”

Woginrich mai spune ca, calitatea ei de viata a fost mult mai buna de cand a renuntat la smartphone. Numarul de distrageri prezente in viata noastra este ridicol de mare iar renuntand la unele ele iti confera spatiu sa… gandesti! Pornind de la faptul ca acum priveste oamenii in ochi, si nu-si verifica smartphone-ul la fiecare notificare, si socializeaza mai mult fata in fata, pana la faptul ca este fizic si mental mai sanatoasa. A realizat faptul ca se poate trai foarte bine fara smartphone atata timp cat poti pastra contactul cu lumea online pe laptop. Marele inconvenient este ca nu se poate lua legatura prin telefon, in orice momente, si mai ales, in cazuri de urgenta.

” My business, social life, and personal safety have not evaporated overnight either. Turns out a basic internet connection and laptop is plenty of connectivity to keep friends informed, weekends fun and trains running on time.”

Suna frumos intradevar, dar personal nu as putea sa o fac, din N motive. Voi credeti ca ati reusi sa stati fara smartphone 18 luni? 

 • ist

  Da , orce pe lumea asta se poate . Doar sa ai dorința si voința. Orce învăț are si desvat.😊

 • Fan apple iPhone 5

  Nu nu prea cred .. Am stat odata un an fara smartphone dar nu ca am vrut eu. iPhone 3g care il aveam se stricase .

 • m.ionut

  Zaone : un update la aplicație e necesar ,primesc 2-3 notificări la aceeași știre ce ceva timp…mulțumesc !

 • Mircea

  Eu am dezactivat notificarile si va pot spune ca e muuult mai sanatos asa. In caz de urgenta, ma pot suna prietenii ori familia. Cand am timp, intru si verific manual aplicatiile.

 • qwerty99

  Eu daca sting notificările uit de aplicație si ratez știrile faine😂

 • real

  orice este posibil,trebuie sa ai vointa si rabdare.
  de ex. eu am renuntat la facebook (app si fb messenger)
  folosesc mai rar smartphonul,mai mult pt telefon.

 • Razer Andrei

  Nu! sub nici o forma! am incercat odata jumate de ani stand numai pe laptop si tot N-a fost ok! :)) dar asta s-a intamplat dupa ce mi s-a stricat wi-fi-ul la iphone! si da….. pe moment nici nu mai aveam asa mare atractie! DAR cand te vezi fara telefon calumea!……… wow! :(((

 • D.L. Andrei

  @qwerty99 Si eu la fel :))

 • hhh

  Eu pot spune k am dezactivat toate notificările. Facebook șters. Așa ca folosesc doar whatsapp sa vb cu familia si telefon normal.

 • hhh

  Ori ce este posibil dak vrei

 • florentz

  @mircea daca dezactivai notificările nu mai răspundeai la acest mesaj.Nu va mai dati cocoși doar de dragul de a posta ceva pe forum.Nimeni nu poate rezista fără un smartphone

 • Mihai

  Mai ales ca știrile faine te ajuta enorm în viață.